Sex- og samlivsbrevkassen: Veninden er utro

Skal man konfrontere veninden der er utro? Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert, Helle Hartz, får hver uge spørgsmål om alt inden for kærlighed, parforhold og erotik.

Veninden er utro

Vi er tre par, som ses jævnligt, spiser god mad, rejser sammen og har mange gode snakke. Nu har jeg fundet ud af, at den ene af kvinderne i vores lille gruppe er sin mand utro og har været det gennem et længere stykke tid. Det virker helt vildt mærkeligt, for hun og hendes mand virker glade og lykkelige sammen. Jeg plejer at snakke med hende om mange ting, også mere fortrolige, men hun har ikke fortalt mig noget om det her.

Selv om det ikke er mig, hun er utro, føler jeg alligevel en form for svigt. Det føles, som om hun snyder os alle sammen, og jeg har svært ved at stole på hende. Hun ved ikke, at jeg ved det, og jeg har ikke sagt noget til de andre. Men jeg overvejer, om jeg skal gøre det. Eller om jeg skal konfrontere hende med det. Eller sige det til hende mand. Hvis det havde været mig, der blev udsat for utroskab, ville jeg ønske, at nogen fortalte mig det. Men det er jo ikke sikkert, han har det på samme måde. Hvad tænker du om det?

Mvh. Ann-Charlotte

Kære Ann-Charlotte

Det er helt forståeligt, at du er påvirket af det, du ved om din veninde. Man behøver ikke være den, der bliver bedraget, for at føle sig svigtet og miste tilliden til en anden person på den baggrund. Det kan også give anledning til mange bekymringer, dels omkring hvordan du skal forholde dig til hende fremover, og dels om det er noget, der kommer til at få konsekvenser for jeres lille gruppe. Jeg synes bestemt, du skal tale med nogen om det, men jeg ville allerførst sikre mig, at det virkelig er sandt, at hun har en elsker, og det ikke bare er løse rygter. Jeg ville derefter snakke med hende om det. Ikke hendes mand.

Du kan risikere at gøre mere skade end gavn, hvis du siger det til ham. Konfrontér i stedet hende med din viden og giv hende en chance for at komme med sin version af det. Det kan være, hun fortæller, at hun simpelthen har mødt en ny kærlighed i sit liv. Det kan også være, at hun og hendes mand ligefrem har en aftale om at leve i et åbent forhold, og så er der jo ingen ko på isen. Uanset hvad, så synes jeg, du skulle starte med at give hende en chance for at forklare sig, og så må du derefter tage stilling til, om du vil sige det til de andre eller hendes mand, alt efter hvad hendes forklaring er. 

De bedste hilsener Helle