Sex- og samlivsbrevkassen: Han er for lav

Er man overfladisk, hvis man er flov over højden på ens fyr? Se ekspertens svar her..

Han er for lav

Jeg mødte en virkelig dejlig fyr på Tinder for nogle måneder siden, og vi har været sammen flere gange. På billederne så han okay ud – ikke sådan modellækker, men han kunne gå an. Da vi så mødtes første gang, opdagede jeg, at han er lavere end mig. Næsten et halvt hoved. Og jeg er altså ikke specielt høj – helt gennemsnitligt omkring de 170 cm. Jeg synes faktisk, det er lidt et turn-off, at han er lavere end mig.

God sex

”Problemet” er bare, at vi har vildt god sex. Jeg har faktisk aldrig haft så god sex som med ham her. Jeg ved ikke, om jeg er decideret forelsket i ham, men jeg har meget lyst til at være sammen med ham – i hvert fald i sengen. Men når vi så stiger ud af den, bliver jeg pinligt bevidst om hans højde. Jeg synes nærmest, det er flovt, når vi er i byen sammen, og jeg står der og rager op over ham, selv om jeg har flade sko på. Og så bliver jeg i tvivl om, om vi skal blive sammen. Er det bare mig, der er en overfladisk person?

Hilsen ”Fyrtårnet”

Læs mere: Fantaserer om andre

Kære ”Fyrtårnet”

Udseende er jo ikke alt, som man siger, men det har da en betydning, og det er ikke ensbetydende med, at man er overfladisk. For selvfølgelig skal man være tiltrukket af sin partner. Du er bestemt ikke den eneste kvinde, der oplever dette ”problem”, men hvad er det egentlig, det kommer af, og hvorfor har det så stor en betydning? Jeg tror det ligger dybt i os, fra dengang manden skulle være den store og stærke og kvinden den lille og den, der skulle passes på. Overført rent billedligt, at han er større (højere) end hende. Men en ting er, hvad der måske er ”instinkt”, et andet er, hvad der reelt er ”fornuftigt”.

For jeg tror, at højdeidealet i dag har mere at gøre med kultur og samfund, end en reel evolution. Og det er i langt højere grad inde i dit hoved og din egen indstilling til det, end det er andres. For jeg tror helt ærligt, at dine omgivelser er fuldstændig ligeglade med, om han er lavere end dig. Det virker heller ikke som om, at han har noget problem med det, siden han gerne vil se dig igen. Så hvis du kan lægge din ”skam” fra dig, og i stedet prøve at glæde dig over, at du har mødt en mand, du virkelig er glad for, og som du tilmed har vidunderlig sex med, synes jeg du skulle prøve med den tilgang til det og se, om du måske ender med helt at glemme højdeforskellen. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle