I panik efter abort

En 33-årig single kvinde har fået en abort, men nu er hun blevet urolig for, om hun nogensinde finder en mand og stifter familie. Hvad skal hun gøre? Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz’ svar til hende her.

​Jeg er en kvinde på 33 år, der er single og ikke har nogen børn. Jeg lever et godt liv, har en god uddannelse, bor i en dejlig lejlighed og har rejst meget og nydt det.

Jeg har ikke følt noget behov for at binde mig og få familie, men for et års tid siden blev jeg gravid efter et onenightstand, selv om vi beskyttede os.

Det kom helt bag på mig, og jeg havde ingen intentioner om at få barnet og valgte at få en abort. Det har jeg ikke fortrudt, men det har efterfølgende fået mig til at tænke lidt over det hele.

Det var, som om aborten satte gang i en masse tanker om det at få børn, og nu begynder jeg at blive lidt urolig for, om jeg nogensinde finder en mand og stifter familie. Jeg kunne jo godt vælge at få et barn selv, men jeg vil da helst have det med en, jeg elsker, så vi også kan dele det med hinanden. Jeg er ved at gå lidt i panik over det her nu.

Hilsen R.A.S.

Abort går ikke ubemærket hen

Kære R.A.S.

Du er helt klart begyndt at føle dit biologiske ur tikke, hvilket er helt naturligt i din alder.

Jeg vil ikke som sådan bidrage til din ængstelse for, om du når at få børn, før det er for sent, men det er nok meget godt, at du er begyndt at tænke over det nu, og det er meget naturligt, at aborten satte gang i de tanker hos dig – en abort går sjældent ubemærket hen, uanset hvor afklaret man er med det.

I dag er det naturligt, at vi kan planlægge de fleste ting – uddannelse, job, bolig osv., men det er alligevel ikke alt, det lader sig gøre med. Børn er en af dem.

Opret en datingprofil

Du er 33 år og har da nogle år endnu til at få børn, men det er også nu, du skal i gang med det ”projekt”, hvis det skal være. Som jeg læser det, har du indtil nu levet et liv, hvor du kun har skullet tænke på dig selv, og det er der ikke noget galt i, men jeg tror, det er godt, at du nu flytter fokus og vender blikket udad og begynder at lede aktivt efter kærligheden.

Opret en profil på en datingside, gå på Tinder, tjek dit netværk ud og se, om der ikke skulle dukke en interessant mand op. Du lyder til at være helt ”grydeklar” til at starte et nyt kapitel i dit liv nu med mand og børn, så det er bare at sætte alle sejl ind på det nu, og så sker der sikkert noget snart på det område, hvis du lægger din energi dér.

Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle