Jeg er usikker

Johanne har mødt en fyr, hun er meget forelsket i. Nu er hun bange for, at det ikke kommer til at holde særlig længe, ligesom hun har oplevet med sine tidligere kærester. Kan hun gøre noget? Læs svaret til hende her.

Hej brevkasse

Jeg har et problem, som jeg gerne vil vende med dig: Når jeg har en mødt en fyr, så går det rigtig godt i et års tid, men så begynder det at føles lidt kedeligt, og jeg bliver utilpas i forholdet og føler mig uelsket. Jeg kan godt lide, at man siger søde ting til hinanden i hver­dagen og holder i hånd, når man går tur, og sådan noget – også efter at man har været kærester i længere tid. Men det synes jeg, de fleste fyre holder op med. Jeg har flere forhold bag mig, som jeg har sluttet efter et stykke tid, fordi jeg følte, at luften ligesom var gået af ballonen, og jeg har været ked af det, når han for eksempel er gået i byen med sine venner, for så har jeg siddet tilbage med en følelse af, at han ikke priorite­rede mig så højt. Så har jeg slået op, fordi jeg tænkte, at så kom jeg det i forkøbet, fordi han sikkert ikke var interesseret i mig mere. Men det er jo ikke holdbart, og vil jeg altid føle det sådan efter et stykke tid? Nu har jeg mødt en ny fyr, som jeg synes rigtig godt om, og jeg vil nødig miste ham her og er bange for, at det samme sker igen. Hvad skal jeg gøre?
Kh. Johanne

 

Kære Johanne

Det kunne godt tyde på, at pro­blemet ligger hos dig, men at du godt er klar over det, og det er godt, da det jo er første skridt mod at gøre noget ved det. Det lyder, som om du har behov for meget bekræftelse, hvilket man jo ofte får i starten af et forhold, hvor man er nyforelsket og er sammen hele tiden og ikke kan holde fingrene fra hinanden. Når forholdet så går ind i en anden fase, hvor man måske ikke er sammen på samme intense måde, hvilket er helt naturligt, og relationen bliver dybere, be­gynder du at føle dig uelsket og valgt fra, fordi du ikke oplever den samme bekræftelse som i starten. Og så skynder du dig at afslutte det for at undgå at blive såret.

At være i et parforhold be­tyder også at give plads til den anden, gøre ting hver især og ses med andre, og stadig holde kærligheden ved lige. Måske bunder dine følelser i en mangel på selvværd, som bliver akti­veret, når du føler, at han ikke viser så stor interesse for dig, som du gerne vil have, og jeg tror, det ville være en god idé for dig at snakke med en psy­kolog eller terapeut om det, så du kan få bearbejdet din følelse af mindreværd og gøre plads til at turde føle noget dybere for et andet menneske uden at stikke af, hvis det ikke lige går efter dit hoved. Hvis du er så glad for din nye kæreste, så tal eventuelt med ham om din usik­kerhed og dine erfaringer fra dine tidligere forhold, så han ved, at han måske skal være ekstra op­mærksom på at vise dig sin kær­lighed, så du bedre kan hvile i det. Jeg håber, det lykkes for dig.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg vil have mand og børn