Jeg har fået kolde fødder

Anders har friet til sin kæreste og de planlægger bryllup til næste sommer. Men selv om han føler, hun er den rigtige, er han alligevel i tvivl og er ved at få kolde fødder. Hvad skal han gøre?

Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig med det her, for det er en lidt penibel situation jeg står i. Min kæreste og jeg har været sammen i næsten 4 år og vi har det rigtig godt sammen. Derfor føltes det helt naturligt at fri til hende her på Valentines dag i år. Hun blev ovenud lykkelig og sagde ja, og vi har fastsat brylluppet til at foregå til sommer næste år. Vi er allerede så småt gået i gang med forberedelserne, og snakker tit om det. Da jeg mødte hende første gang, havde jeg det sådan, at jeg tænkte, at det var hende, jeg ville dele resten af mit liv med, og jeg elsker hende højt.

Vi har stadig et meget aktivt sexliv selv om man siger, at det har det med at blive lidt sløjt efter et par år. Vi har også snakket om at få børn på et tidspunkt, så alt i alt er det jo som det skal være. Men alligevel er der noget der gnaver inden i mig nu. Jeg kan nogle gange ikke lade være med at tænke på, om det nu også er en god idé med det her bryllup. Gifter vi os for tidligt? Vil det hele ændre sig, hvis vi gifter os nu? Bør vi vente?

Jeg har måske fået lidt kolde fødder her, fordi jeg er bange for at boblen på et tidspunkt vil briste. Men jeg vil jo samtidig gerne være sammen med min kæreste.
Mvh Anders

Kære Anders
Tillykke med frieriet og det forestående bryllup. For bryllup mener jeg bestemt der skal være. I kærlighed og parforhold er der ingen garantier – der kan ske så meget i vores respektive liv, der pludselig kan ændre vores følelser for hinanden, men det er der ingen, der kan spå om. Om du er gift med din kæreste eller ej gør i virkeligheden ikke den store forskel, tænker jeg. Hvis I elsker hinanden – og det er jo helt tydeligt, at du elsker hende ud fra den måde du beskriver det på – så synes jeg egentlig ikke det er så vigtigt, om I har ring på eller ej.

Det vigtigste er kærligheden imellem jer og jeres fælles drømme og ønsker for fremtiden og det virker som om, at det er på plads. Frieriet og brylluppet kan I så betragte som et ekstra krydderi i jeres dejlige forhold – en måde at understrege, at I gerne vil hinanden og så er der selvfølgelig også et ekstra romantisk aspekt i det, som mange godt kan lide. Mange par oplever ofte, at de bliver helt som nyforelskede igen efter de er blevet gift, fordi de er nærmest blevet ”høje” af selve oplevelsen og hvad det betyder. For mig lyder det som om, at det ikke er selve brylluppet du er bange for, men for om du og din kæreste vil blive ved med at være så lykkelige sammen som I er nu. Og som jeg startede med at skrive, så er det et spørgsmål, som du alligevel aldrig kan få svar på her og nu, men først om 100 år, når I forhåbentlig stadig er sammen på det tidspunkt. Det er kun noget tiden kan give dig svar på.

Så jeg synes du skal grave dine bekymringer ned, gå all in på brylluppet og glæde dig over din dejlige kæreste og resten af jeres fremtid sammen som mand og kone.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han vil ikke flytte sammen