Sex- og samlivsbrevkassen: Børn eller ej deler vandene

Når den ene vil have børn, og den anden ikke vil, kan man så alligevel have en fremtid sammen? Sex- og samlivsekspert Helle Hartz giver her sit bedste råd til at tackle denne grundlæggende uoverensstemmelse.

Børn eller ej deler vandene

Jeg begyndte at se en mand for et års tid siden, men undervejs kom vi frem til, at vi ikke vil det samme i vores relation. Han har ingen børn, men vil gerne have det, hvorimod jeg har to børn på hhv. 13 og 9 år og vil ikke have flere. Vi bor tre timers kørsel fra hinanden, og mens vi har kendt hinanden, har vi også datet andre, men hver gang det har sluttet, har vi set hinanden igen. Her i sommerferien har vi været en del sammen og det har været meget intenst og romantisk. Men atter en gang kom det med børnene op, og at vi derfor ikke har en fremtid sammen. Trods det har vi daglig kontakt til hinanden på de forskellige sociale medier. Men det er uden løfter om fremtiden og om, at vi skal ses igen. Jeg ser ham på mange måder som manden i mit liv, hvis bare mine følelser blev gengældt. Men jeg kan ikke give ham det, han ønsker mest, og jeg kan ikke rive mit liv op ved roden og flytte tættere på ham. Alligevel bliver vi jo ved med at have kontakt, og når vi endelig ses, er det helt fantastisk. Er jeg mon bare et tidsfordriv for ham, og hvordan finder jeg ud af det, uden at skræmme ham væk?

Kh. Tina

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære Tina

Det lyder til, at der er mange følelser mellem jer, og I er tiltrukket af hinanden. Men at der også er denne her store uoverensstemmelse mellem jer, hvad angår børn. En uoverensstemmelse der er så grundlæggende, at den virkelig kan få betydning for jeres fremtid sammen, som du også skriver. Så længe ingen af jer er villige til at ændre mening, så tror jeg ikke, der er det store håb for jer i fremtiden. Han vil sikkert være åben og søgende over for et forhold, hvor han kan få sit ønske om at få børn opfyldt – også selv om I er sammen, og så kan du sikkert godt regne med, at han vil forlade dig, hvis det sker. Så ja, på en eller anden måde kan man nok godt se det som, at du er hans ”tidsfordriv”, mens han venter på en kvinde, der kan opfylde hans ønsker. Om ikke andet skal han have ros for ikke at stikke dig blår i øjnene ved at love dig noget, han måske godt ved, han ikke kan overholde i længden, og han på den måde er tydelig over for dig.

Derfor kan man også godt sige, at bolden er på din banehalvdel nu. Kan du forestille dig at fortsætte med at have en tæt kontakt med ham, selv om du godt ved, at der ikke er nogen fremtid i det? Der er selvfølgelig aldrig nogen garantier i et forhold, men her er risikoen så meget desto større, da han jo kan vælge at afslutte jeres ”forhold”, når/hvis en anden kvinde, der gerne vil have børn, krydser hans vej. Jeg synes, du skal tænke det grundigt igennem igen og derefter tage en snak med ham, hvor I forhåbentlig kan finde en løsning for jeres fremtid, der tilfredsstiller begge parter. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg vil ikke miste min kæreste