Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg er utro

Jeg er utro med en anden mand, end ham jeg er gift med. Hvad skal jeg gøre? Se ekspertens svar her..

Jeg er utro

For over syv år siden indledte jeg et forhold til en anden mand, end ham jeg er gift med. På det tidspunkt var vi begge lige fyldt 60 og i hvert vores langvarige ægteskab. Vi har set hinanden gennem flere år, og vi har prøvet at afslutte det flere gange, men det kan vi heller ikke finde ud af. Jeg har varme følelser for min elsker, der nok bunder i de seksuelle møder, vi har, men jeg ved samtidig, at jeg aldrig ville kunne leve sammen med ham. Det handler mest om sex, når vi ses.

Der er ingen af os, der har sex med vores ægtefæller og har ikke haft det nogle år. Og vi er begge stadig sammen med vores respektive ægtefæller. Jeg elsker min mand og kunne ikke drømme om at forlade ham. Jeg har egentlig aldrig haft sådan rigtig dårlig samvittighed over min utroskab. Men jeg tænker selvfølgelig over det i forhold til min mand. Hvad synes du om det?

Hilsen den utro

Læs mere: Hun har været mig utro i 25 år

Kære den utro

Jeg antager, at du egentlig er ret godt tilfreds i dit ægteskab, da du ellers nok ikke var blevet så længe sammen med din mand. Der findes mange forskellige måder at leve i et parforhold/ægteskab på, hvor sex kan veksle mellem at være en stor del af det, til at være ikkeeksisterende. Så længe begge parter er enige i frekvensen af det, er der jo ingen problemer.

Du fortæller ikke grunden til, hvorfor I ikke har haft sex længe, men det lyder som om, det er noget, I begge er enige om. For du virker meget afklaret, og jeg tænker, at det måske også er derfor, at du ikke har dårlig samvittighed over for ham. Og du har jo heller ikke tænkt dig at forlade din mand til fordel for din elsker, som jo sådan set bare dækker dine seksuelle behov.

Din samvittighed er afgørende

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over utroskab eller ej, for det kan have så mange forskellige grunde og lige så mange konsekvenser, der helt afhænger af den specifikke situation. På mange måder må det være graden af dårlig samvittighed, der afgør, om man skal fortsætte det eller ej. Jo større dårlig samvittighed, desto mere uafklarethed tror jeg også ligger bag, og så er det bestemt noget, man skal kigge på.

Du får tilfredsstillet dine lyster fra tid til anden, og der er umiddelbart ingen, der er i følelsesmæssig klemme, så det lader til, at det er et ”arrangement”, der virker for alle involverede her.  

De bedste hilsener Helle