Sex- og samlivsbrevkassen: Min mand tager ikke initiativ

Desperate Housewife savner initiativ fra hendes mand, og har brug for at blive begæret og forført. Se, hvad Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert, Helle Hartz, kommer med af råd til netop dette problem.

Min mand tager ikke initiativ

Jeg er gift med min mand på 3. år, og han er sød og rar, en rigtig god far og en dejlig elsker. Altså når han kommer ud af starthullerne. For han tager aldrig initiativ til noget. Jeg har prøvet at forklare ham, at jeg har brug for at føle mig begæret, feteret og forført, men han synes, det er ”unaturligt”, når man skal bede om det. Han siger selv, det ikke ligger i hans natur. Tror du, der er noget håb om, at han kan lære det? Eller må jeg lære at nøjes med de gode ting, der trods alt er?

Hilsen Desperate Housewife

Se flere spørgsmål om parforhold her

Kære Desperate Housewife

Det er lidt trist, når den ene part i et forhold overlader al initiativ til den anden, for vi har allesammen brug for at mærke, at vores partner gerne vil os og derfor gerne gør en indsats for en fælles erotisk oplevelse. Det bekræfter os som mennesker og bestyrker vores seksuelle selvtillid. 

For de fleste mennesker kommer trangen til at forføre partneren med jævne mellemrum, og det plejer at gå lidt på skift, men i længden kører man træt, hvis initiativerne aldrig bliver gengældt. Det lyder ikke til, at din mand helt forstår, hvad det betyder for dig at blive forført og begæret. Måske er det fordi, han ikke har det samme behov, eller måske har han ikke det drive, der skal til, for at han husker på det. Hvis han ikke umiddelbart spontant føler trang til sex, kan det være meget svært at ”tvinge” sig selv til at gøre noget, som føles kunstigt. Han har måske brug for, at du vækker hans lyst til live, før han kan mærke den. Om han kan lære det, har jeg svært ved at svare på, ud fra de få oplysninger jeg har om ham. Men du kan foreslå ham, at der må noget fornyelse til i jeres sexliv.

Tag selv initiativ

Det kunne f.eks. være, at I skiftes til at planlægge erotiske kæresteaftener for hinanden. Sæt en dag/aften af f.eks. en gang om måneden til det. Tilbyd selv at planlægge den første gang. Det kunne f.eks. være candle-light-dinner, bytur, dans, strip, se en erotisk film sammen, oplæsning af erotiske noveller eller en af dine egne fantasier, rollespil, massage og meget andet. Du ved bedst selv, hvad der tiltaler jer/ham mest. Næste gang er det hans tur til at planlægge en aften for dig. Ideen med kæresteaftenerne er, at det sætter gang i fantasien, og man bliver samtidig ”tvunget” til at gøre sig umage for hinanden. Og så skulle forventningens glæde også gerne være med til at fyre op under kedlen – både for den, der planlægger, og for den, der spændt venter på at blive forkælet og overrasket. Det kan være en rigtig god metode til at genfinde melodien i et tilfælde som jeres. Hvis du er heldig, vil det med tiden måske blive mere naturligt for din mand at forføre dig spontant. Hvis ikke tror jeg, du må ”nøjes” med det (lidt), der allerede er. 

De bedste hilsner Helle