Sex- og samlivsbrevkassen: Mindre, men god sex

Har mænd og kvinder forskellige behov, når det kommer til sex? Og kan Ude og Hjemmes sex- og samlivsekspert prøve at kaste lidt lys over vores to forskellige opfattelser? Læs svaret her..

Mindre, men god sex

Jeg har mødt den dejligste mand, som jeg – ud over en masse andre ting – har et utrolig dejligt sexliv med. Pga. arbejde, geografi, delebørn osv. ses vi desværre ikke så tit. Han har en teori om, at sex på ingen måde bliver ringere af den påtvungne “afholdenhed” vi oplever. Faktisk tværtimod. Hans teori går ud på, at ligesom når slatne grøntsager bliver sprøde og lækre af at ligge i koldt vand, så bliver en vis legemsdel (hans, altså) også mere saftig, når der slås koldt vand i blodet. Altså: Afholdenhed giver kraftigere erektion, mere “tryk på” – og alt i alt bedre sex. Jeg tror ikke helt på den. Min teori er, i hvert fald for kvinder, er at “mer’ vil ha’ mer’”. Sådan er det i hvert fald for mig. Jeg har i kortere og længere perioder haft nærmest slukket for lysten, men har så til gengæld også oplevet, at når der er blevet tændt for den igen, så er det som om det i sig selv genererer mere lyst. Det her er jo egentlig ikke et spørgsmål, men kan du prøve at kaste lidt lys over vores to forskellige opfattelser?

Kh Lone, 48 år

Læs også: Stort behov for tilfredsstillelse

Kære Lone, 48 år

Man skal altid være forsigtig med at generalisere – også når det gælder seksualitet, men i dette tilfælde gør jeg det alligevel. Både du og din kæreste har nemlig begge to ret til en vis grad. Det er min erfaring, at kvinders lyst går i dvale ved længere tids afholdenhed. Det kan være forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor lang tid “dvaleperioderne” varer. Derimod kan god sex vække lysten til mere sex – netop, som du beskriver: mere vil have mere. Det accelererer dog som regel ikke i det uendelige, men når et vist toppunkt, for så at dale igen. Det er mit indtryk, at singlekvinder har lettere ved at bruge tænd/sluk-knappen, og det hænger nok sammen med, at den daglige fysiske kontakt med partneren også har indflydelse på vores lystniveau. Når sanserne stimuleres af den andens tilstedeværelse, vil det være med til at holde lysten ved lige længere, end hvis man lever adskilt/ikke har en fast partner. Manden har generelt en mere jævn lystkurve end kvinden, og han har ikke den samme tendens til at lukke ned for lysten – den hober sig derimod op og vil føles mere og mere påtrængende jo længere tid, der går.

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Det gamle udtryk om, at ”mænd er tykke bag ørerne”, når de har undværet sex et stykke tid, er ikke helt ved siden af i overført betydning. Men her må jeg dog lige tilføje, at alt for lang tids afholdenhed giver ikke bedre sex for manden, tværtimod. Mange mænd, som er nødt til at leve med et meget sporadisk sexliv, oplever ofte, at de med tiden får forskellige dysfunktioner omkring rejsning og udløsning. I jeres tilfælde lyder det dog som om jeres fraværsperioder har en længde, der passer fint med din kærestes sexbehov. For ham giver det lidt ekstra kvalitet, at han kan nå at savne og længes, så han kan møde dig igen med en sund og naturlig appetit. Forhåbentlig varer jeres samvær så længe nok til, at du også når at blive mæt – indtil næste gang.

De bedste hilsener Helle