Fifty Shades-sex giver brandmænd grå hår

Antallet af ulykker, hvor folk kommer galt af sted med håndjern og andet sexlegetøj, er steget voldsomt i England. Brandmændene, der bliver kaldt ud for at befri de stakkels mennesker, beskylder den erotiske bestseller-serie "Fifty Shades", som handler om en ung universitetsstuderendes seksuelle forhold til en ældre milliardær, for stigningen – og opfordrer folk til altid at have nøglen til håndjernene indenfor rækkevidde.

Fifty Shades-bøgerne, der har givet folk gode ideer, har samtidig også gjort, at folk kommer galt af sted

Den erotiske bestseller, Fifty Shades of Grey - eller på dansk "Fanget", får nu skylden for en voldsom stigning i antallet af ulykker i England, hvor folk låser sig fast med håndjern - eller på anden måde kommer galt af sted under erotisk udfoldelse.

Stigningen er kommet i løbet af de sidste tre år - efter trologien udkom.

LÆS OGSÅ: Fødte en gigantisk baby

De frække bøger, som også er vældig populær i Danmark, har solgt over 80 millioner eksemplarer på verdensplan.

Køb de erotiske bøger fra Fifty Shades-serien

Vil du have fingrene i bøgerne fra Fifty Shades-serien. Bøgerne om erotik og sex har været bestsellers i flere lande - også Danmark.

Køb Fifty Shades of Grey

Køb Fifty Shades i Mørket

Køb Fifty Shades Fri

Køb opfølgeren til serien "Grey", hvor vi får hele den erotisk historie fra Christian Grey's perspektiv.

Håndjern, ringe - og brødrister

Alene i London er brandmænd blevet kaldt ud til 79 sager, hvor folk har låst sig selv fast til deres senge eller hinanden med håndjern og ikke har kunnet komme fri.

Derudover har der været ni sager med mænd, der har fået en vis kropsdel klemt af ringe. Én er kommet galt af sted med samme kropsdel i en støvsuger, og én har haft den i klemme i en brødrister!

Selvom det umiddelbart lyder både pinligt og lidt morsomt, er der ikke meget at grine ad, lyder der fra brandvæsenet.

Dels koster det skatteyderne dyrt, når brandfolkene rykker ud for at rykke de ofte nøgne mennesker fri - hver redning koster i snit godt 2.500 kr., hvilket vil sige, at disse erotiske "uheld" alene har kostet samfundet 3,3 millioner kr.

Find fræk inspiration her, hvis I er til blide bindelege

Husk nøglerne

- Og så vil jeg gerne minde folk om, at alarmcentralen er til for nødstilfælde. Når nogle af vores brandfolk er ude til disse selvforskyldte sager, som sagtens kunne være undgået, kan der være andre, der virkelig er i nød og har brug for hjælp, siger brandmændenes talsmand Dave Brown fra Londons brandvæsen..

Han opfordrer folk til altid at have nøglerne til deres håndjern inde for rækkevidde, når de folder sig ud på lagenerne, og så i øvrigt lade være med at presse ringe ned over kropsdele, som er for store til ringene.

- Vores råd er simpelt. Hvis ringen ikke passer, så lad være. Dels kan det komme til at gøre rigtig ondt, og dels risikerer man at spilde redningsfolkenes tid, lyder det fra brandmanden.

LÆS OGSÅ: Sådan dater du