Jeg tænker for meget i sengen

Helene tænker for meget, når hun har sex med sin kæreste - hun kan ikke slappe af, og det lægger låg på lysten. Hvorfor er det sådan og er der noget hun kan gøre? Læs sex- og samlivsekspert Helle Hartz' råd til hende her.

 

Hej Helle.

Jeg er en kvinde på 40 år, der de sidste par år har kæmpet meget med forstyrrende tanker under sex. Jeg bliver på en måde alt for selvbevidst og nervøs og har svært ved at slappe af. Min kæreste har et par gange spurgt ind til, om det har noget med ham at gøre, hvilket jeg har prøvet at forklare, at det på ingen måde har.

Jeg er begyndt at blive nervøs for, om jeg skubber ham væk, hvis ikke jeg får styr på tankerne. Men jeg ved for det første ikke, hvad de skyldes, og hvorfor jeg ikke bare kan slukke for dem. Og det gør, at jeg ikke kan slappe af i sengen og nyde vores sex. Hvad kan jeg gøre?
Med venlig hilsen Helene

 

Kære Helene.

Jeg tror aldrig, jeg har mødt en kvinde, der ikke har haft det samme problem som dig, så du er ikke alene om at have det sådan. Til gengæld hører jeg sjældent mænd sige det samme. Så hvad er det for noget med os kvinder og alle de forstyrrende tanker? Jeg kan ikke komme med et endegyl­digt svar på det, men jeg tror, noget af det har at gøre med, at vi føler et stort ansvar for vores omgivelser, og derfor har vi en tendens til at bekymre os (for meget), også i sengen. Og det er, som du selv skriver, ret for­styrrende for sexlivet og lysten.

Jeg tror ikke, du skubber din kæ­reste væk på grund af det her, men det er også godt, at du for­klarer ham, hvad det er, der sker, når du bliver fraværende og ikke kan slappe af. Så han forstår, at det ikke har noget med ham at gøre, men det er dit hoved, der driller. Der er desværre nok ikke nogen magisk trylleformular til at fjerne problemet (ellers vil jeg gerne høre om den), men der er et par kneb, der måske kan hjælpe lidt på det. Når dine tanker begynder at tage over, så prøv at tage nogle dybe vejrtræk­ninger, og se, om du kan bytte de tanker ud med noget andet – gerne noget frækt; tænk i stedet på, hvor sexet din kæreste ser ud, når han ligger dér, helt nøgen sammen med dig, eller fokusér på det, han gør ved dig lige her og nu, og hvordan det føles.

Et lidt mere politisk ukorrekt råd kan være, at du snupper et (ekstra) glas vin eller to, inden I skal til at gå til makronerne, for at slappe lidt mere af og dermed glemme hverdagens mange tanker, og så du bedre kan give dig hen til selve akten. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han er fjern i sengen