Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg er blotter

Kan en kvinde være blotter? Se ekspertens svar her..

Jeg er blotter

Kan en kvinde være blotter? Jeg tænder på at hyle unge generte mænd ud af den ved at vise mine bryster eller lade være med at tage trusser på, når jeg går i parken, og så bukker jeg mig ned, når der kommer unge mænd forbi. Er det mig, der er syg? Og hvad vil du råde mig til at gøre?

Hilsen Missy

Læs også: Min datter prostituerer sig

Kære Missy

Trangen til at blotte sig trives lige så vel hos kvinder som hos mænd. Normalt hører vi dog kun om de mandlige blottere, måske fordi de bliver opfattet som mere truende og skræmmende. Ifølge loven er det forbudt at blotte sig, hvis man krænker andres blufærdighed. Folk føler sig sjældent krænket eller truet af kvindelige blottere, og derfor bliver de sjældent anmeldt. Jeg har kun hørt om kvinder, der er blevet anmeldt for blufærdighedskrænkelse, hvis de har været en del af et par, som har dyrket sex offentligt. Ekshibitionisme hører ind under det, der hedder parafilierne – altså seksuelle tændingsmønstre, som er grundlagt tidligt i livet og derved er blevet en del af ens seksualitet. Det er stærke drifter, der er på spil, og ikke noget, som man selv kan vælge til eller fra.

Kvindelige blottere

Kvindelige ekshibitionister (blottere) har det på den ene side nemmere end deres mandlige lystfæller. I vores kultur er det acceptabelt, at kvinder kan være mere eller mindre afklædte i det offentlige rum, og de løber ikke den samme risiko for at blive politianmeldt. På den anden side får frygten for overgreb og/eller fordømmelse mange kvindelige blottere til at udleve deres lyster i mere trygge rammer. De lader måske være at trække gardinerne for, når de går nøgne rundt i hjemmet, eller de fremviser sig selv på webcam og billeder på nettet. Nogle vælger at tjene penge på deres ekshibitionisme og tager job som stripteasedanserinder eller nøgenmodeller. Swingerklubber er også en mulighed for blottere af begge køn. Men loven er ikke særlig entydig på dette område, for du gør altså kun noget ulovligt, hvis din handling krænker andre mennesker, og det kan godt være svært at vurdere, om dine ”tilskuere” vil føle sig krænket eller positivt underholdt af dine fremvisninger.

Læs mere: Fantaserer om andre 

Det skal du gøre

Mit råd til dig er derfor at bruge din sunde fornuft, når du vælger sted og tilskuere. Hold dig til mænd, der ser ud til at kunne klare mosten, eller som vil sætte pris på et glimt af dine ynder. Pas på dig selv undervejs – nogle kan opfatte det som en invitation til at gå videre, og det kan få uheldige udfald, hvis du ikke er med på den. 

De bedste hilsener Helle