Jeg er hele tiden utro

Lene og hendes kæreste bor sammen og snakker om at få børn. Problemet er bare, at hun hele tiden er sin kæreste utro. Hun kan ikke forstå, hvorfor hun er det – og hvad hun skal gøre ved det. Ude og Hjemmes sex- og samlivsekspert Helle Hartz giver hende her sit svar på det.

Jeg er en pige på 23 år, der bor sammen med min kæreste. Vi har været sammen i tre år, og han er min første og store kærlighed, og jeg elsker ham meget. Vi har snakket om at få børn snart, og det vil jeg også rigtig gerne. Men alligevel er der noget, der ikke er, som det skal være. Han rejser en del med sit job, og det er sket flere gange, at jeg har været ham utro, når han har været væk. Det er ikke noget, jeg planlægger, skal ske, men jeg kan ikke stå imod, når jeg er i byen og møder en anden sød fyr. Min kæreste ved ikke noget om det, og jeg har dårlig samvittighed over for ham, og jeg kan faktisk ikke forklare, hvorfor det sker. Men jeg vil jo ikke ødelægge det mellem os, da jeg jo gerne vil være sammen med ham. Hvad skal jeg gøre – det kan jo ikke fortsætte sådan her?
Mvh. Lene

 

Kære Lene

Nej, du har ret i, at det ikke kan fortsætte sådan her. Du skriver, at du elsker din kæreste, men det lyder, som om du savner noget i dit liv, og at dit forhold ikke er så rosenrødt, som du umiddelbart beskriver det. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at du stadig er meget ung, og ham, du er sammen med nu, er din første store kærlighed. Selvfølgelig kan det være dejligt for nogen, og de ender med at være sammen re­sten af deres liv, men det er bare ikke så tit, det sker. Vi udvikler os hele tiden, og jeg tror, de fleste af os har brug for at prøve lidt for­skelligt af, før vi endelig slår os til ro med en fast partner. Og du har ikke kendt andre end ham, så måske er det en helt naturlig rastløshed, du har i dig, og som du reagerer på, når din kæreste ikke er i nærheden. Du er alt for nysgerrig og rastløs til egentlig at slå dig ned lige nu. Det er helt fint, at du gerne vil stifte familie på et tidspunkt, og det tror jeg bestemt også, du kommer til, men det lyder ikke til, at det er med ham, du er sammen med nu, at det skal være. Det har du for meget krudt i røven til, og uanset hvor forelsket du måtte føle dig i din kæreste, er der jo altså også andre mænd, der interesserer dig i lige så høj grad, og sådan skal det jo helst ikke være, hvis du har en kæreste. Jeg tror ikke, du er klar til at binde dig endnu, så måske ville det bedste være, hvis du afsluttede det med din kæreste, og så tog dig noget tid, hvor du ikke binder dig til nogen, men bare slår dig løs og prøver en masse ting af med god samvit­tighed, og mon ikke du så møder den eneste ene hen ad vejen, hvor du har lyst til at være ham tro?
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg har været min mand utro