Skæbner

13-årige Mathildes bøn: Vent på mig far

2. februar 2013 af Marianne Knudsen / Foto: Jacob Ljørring
13-årige Mathilde Vestergaard fra Skanderborg mistede pludseligt sin far for blot to måneder siden. Tanken om, at han led, da han døde, er ubærlig for hende, og samtidig har hun brug for at lette sit hjerte til ham. Derfor bad hun Ude og Hjemmes clairvoyant om at tage kontakt til ham.

Mathilde var lige kommet hjem fra sin oldefars begravelse, da hendes mor bankede på døren til hendes værelse. Med sig havde moderen en besked, der knuste den 13-årige piges hjerte: Mathildes far, René, var fundet død i sin lejlighed - blot 41 år.

LÆS OGSÅ: Lonni vil vide, hvorfor hendes far blev til morder

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forguede hende

- Hele hendes verden væltede. Mathilde var fars pige, og han forgudede hende over alt på jorden. De havde lige talt sammen aftenen før, og hun var glad efter deres snak, fortæller Mathildes mor, Charlotte Vestergaard.

Det er blot to måneder siden, og sorgen er ny. Men sammen har Mathilde og hendes mor ønsket at få en forklaring på faderens og eksmandens pludselige død - og måske allervigtigst: At få sagt farvel til ham.

Få en gratis seance hos Pia Neves de Brito

redaktionen@
udeoghjemme.dk

En stor mand

Nu sidder hun og datteren, spændte og med hinandens hænder knuget under spisebordet over for clairvoyant Pia Neves de Brito og håber på en sidste samtale med Mathildes elskede far.

- Du skal ikke være bange. Det er jo bare din far, du skal tale med nu, beroliger Pia, inden hun lukker sine øjne og kalder på ham.

Mathildes far kommer med det samme. Stor og stærk - og med den samme flotte grågrønne øjenfarve som sin datter.

Han havde en gammel krop

- Han er virkelig fysisk stærk med nogle gode muskler. Nærmest som en bodybuilder. Men indeni er kroppen forfærdelig gammel - næsten forkalket. Han har levet et hårdt liv og haft rigtig travlt. Det virker, som om, han nærmest har slidt sig selv op, fortæller Pia, der fornemmer, at han stille og roligt bare sov ind.

- Han havde ingen smerter, da døden skyllede ind over ham. Han lå og sov - da hjertet pludselig sagde stop, konstaterer Pia, der med den oplysning letter Mathilde en smule. For tanken om, at hendes far havde ondt, da han døde, er ubærlig.

Ingen dårlig samvittighed

- Din far beskriver det som en varm følelse at dø - så det skal du ikke tænke mere på. Og du skal heller ikke gå rundt og have dårlig samvittighed over de breve, du har sendt til din far, og de skænderier, I nogle gange har haft. Det er han som far ikke stolt af, og det vil han gerne undskylde for, fortæller Pia.

Mathilde giver sin mors hånd et lille klem under bordet, hver gang hun genkender beskrivelsen af sin far. For de har haft deres uoverensstemmelser, og Mathilde har skrevet breve til sin far - men hun har jo aldrig ment de ord, hun har brugt.

LÆS OGSÅ: Hvem skal passe min datter, når jeg dør? En mor søger svar hos clairvoyanten

Glemte at være far

- Og det ved din far godt. Lige nu har han lyst til at tage din hånd og ae dig. Du var hans solstråle i livet. Han var ikke en blød mand med store ord, men når det gjaldt dig, smeltede han. Han ærgrer sig over, at han havde så travlt og nogle gange glemte at være far, siger Pia.

- Vil du gerne sige noget til din far? spørger Pia så, og det får Mathilde til at tøve. Tårer triller lydløst ned ad hendes kind, og hun tænker længe, før hun så siger:

- Sig til ham, at han ikke skal have skyldfølelse over noget, og at jeg elsker ham.

Hils farmor

Mathildes far svarer med det samme, at han også elsker hende, og at han holder øje med hende hver eneste dag. Pia fortæller, at han nu er sammen med sin mormor og lillebror, og at han beder Mathilde om at hilse sin farmor og sige, at hendes sønner har det godt.

Mathilde nikker og vil til slut gerne vide, om hendes far kommer med til hendes konfirmation i maj i år, og Pia fortæller, at faderen siger selvfølgelig, og at han også har tænkt sig at komme til hendes bryllup.

LÆS OGSÅ: Clairvoyant formidler stærkt budskab til afdød far

Vent på mig far

- Vent på mig, far, bønfalder Mathilde, inden hun slipper sin far, som svarer, at han selvfølgelig vil vente på sin datter.

- Men jeg vil gerne have lov til at vente meget længe på dig. Husk på, at du altid har en far - selv om jeg er et andet sted nu.

Sponsoreret indhold