Skæbner

14 små hunde hentet af Dyreværnet

13. august 2014 af Karin Heurlin, foto Dyreværnet
I mandags måtte Dyreværnet hente 14 meget misrøgtede hunde. To af dem overlevede ikke.

I mandags kunne Dyreværnet træde ind i et hjem på Lolland, hvor 13 pekingesere og en mops levede i næsten ubeskrivelige forhold. De misrøgtede dyr gik i bogstaveligste forstand rundt i så meget skidt og lort, at selv den ellers garvede udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen, stod overvældet af synet.

- Det er meget uforståeligt, at ingen har set det her noget før og meldt det. Det var meget slemt, siger Nina Amdi Carlsen, som fik indfanget de hårdt medtagne hunde, som tydeligvis var lidt utrygge ved situationen. Alle havde filtret pels med afføring og rådne tænder og en enkelt af hundene kunne slet ikke orientere sig. Den virkede både blind, udsultet og dehydreret.

LÆS OGSÅ: Bubber rykker ud med Dyreværnet

To måtte aflives

Alle hundene kom med til internatet, men den meget medtagne hund var desværre i så dårlig stand, at den måtte aflives. Samme skæbne led en anden af hundene, som ellers virkede glad, men ved nærmere undersøgelse ved dyrlægen viste det sig, at dens hofter var så ødelagte, at den dårligt kunne bevæge bagpartiet.

Navlebrok, rådne tænder og øjenskader

Alle hundene har været en tur til dyrlægen en efter en, og deres hårde opvækst har sat sine barske spor. Stort set alle hundene har navlebrok, flere af dem skal igennem omfattende øjen- og knæoperationer, og der er blevet trukket mange rådne tænder ud. Deres filtrede og møgbeskidte pelse er blevet klippet helt ned, så lige nu løber de 12 overlevende hunde rundt og ligner små løveunger, fordi de stadig har pels omkring hovedet.

LÆS OGSÅ: Lise kan redde dit kæledyr

Hundene blomstrede op

Humøret hos hundene på internatet fejler heldigvis ikke noget på trods af deres fortid. Allerede dagen efter deres ankomst på internatet blomstrede de op og nød at få græs under poterne i hundegården.

Deres skæbner er dog lige nu uvis.

- Lige nu passer vi dem og prøver at få dem på ret køl. Så skal politiet afgøre, om de skal overgå til os, siger Nina Amdi Carlsen, som naturligvis er trist over den oplevelse, hun har været vidne til.

Det er på alle måder en tragisk sag. Hundenes ejer er i dag afgået ved døden. Personen var syg, men det er Ninas klare fornemmelse, at hundeejeren faktisk elskede sine dyr. Vedkommende magtede bare ikke at passe på dem.

- Det er meget trist, at man i dagens Danmark kan bo under sådanne forhold uden myndighederne griber ind.

De 12 hunde kan endnu ikke blive adopteret af kærlige familie, før de er officielt overdraget til Dyreværnet.

Følg Dyreværnets blog her: http://blog.udeoghjemme.dk/

Sponsoreret indhold