Skæbner

15-årige Filip redder sin lærers liv

22. september 2016 Anne Kristensen
Foto: Facebook
- Filip var dagens helt, og jeg er evigt taknemmelig, siger læreren Sigvard Nielsen, efter at den handlekraftige elev reddede hans liv.

Filip Lindgren fra Borås i Sverige havde kun set den såkaldte Heimlich-manøvre på film, men alligevel vidste han nøjagtig, hvad han skulle gøre, da hans 65-årige sløjdlærer på Särlaskolan, Sigvard Nielsen, i mandags fik et æblestykke galt i halsen og ikke længere kunne få vejret.

8-årig redder sin lillebror fra kidnapper

Læreren var først gået alene ud på toilettet for at drikke noget vand i håbet om, at det ville løsne det lille stykke æble, som blokerede hans luftveje, men det skete ikke.

Drejede sig om få minutter

- Jeg begyndte at føle mig syg og blev helt tom i hovedet. Jeg fik fat i en kollega for, at hun skulle hjælpe mig, forklarer Sigvard Nielsen ifølge Expressen.

Kollegaen havde dog ikke held med at udføre Heimlich-manøvren, da hun ikke var stærk nok.

1-årig faldt fra 2. sal: Målmand greb ham

- Det drejede sig om nogle minutter, og det føltes som om, at mit hoved skulle eksplodere, siger Sigvard Nielsen.

Handlede instinktivt

Heldigvis overhørte hans sløjdelever episoden i rummet ved siden af, og de skyndte sig ud på toilettet. Her blev de mødt med et chokerende syn af deres lærer, som var helt blå i hovedet.

Filip Lindgren handlede instinktivt:

- Jeg blev chokeret og var slet ikke forberedt på, hvad jeg skulle se. Jeg sprang frem til ham, og det var helt naturligt for mig at gribe ind og gøre mit bedste. Jeg vidste egentlig ikke, hvordan man lavede Heimlich-manøvren, for jeg havde kun set det på film, siger Filip Lindgren.

Elev begik selvmord: Kammerater mødt med rørende syn

Alligevel lykkedes det Filip at udføre den til perfektion. Med et fast greb om sin lærer trykkede Filip 5-6 gange, så hårdt han kunne ind i Sigvard Nielsens mellemgulv, så æblestykket fløj ud af hans mund.

Dagens helt

Først dagen efter gik det helt op for Filip, at han faktisk havde reddet sin lærers liv.

– Det føles meget specielt, men det er også den mærkeligste følelse, jeg har haft. Alle siger, at jeg er dagens helt, fortæller Filip.

11-årig kildede sin lillesøster - og reddede hendes liv

En af dem, er naturligvis Sigvard Nielsen:

– I dag (i tirsdags, red.) er jeg helt øm i kroppen. Han er jo stærk, den dreng. Men det er bedre at have et bøjet ribben end alternativet. Filip var dagens helt, og jeg er evigt taknemmelig for, at han var i nærheden, siger Sigvard Nielsen.

Sponsoreret indhold