Skæbner

15-årige Mathias om sin store sorg: Min far var sej

15. marts 2016 af Kristian Bo Eriksen. Foto: Steen Wrem og privat
På to et halvt år siden mistede Mathias sin far. Kim Binne Andersen var bare 50 år, da den forfærdelige sygdom ALS kostede ham livet. – Jeg savner ham stadig, siger Mathias i dag.

- Min far var bare så sej. Han gik så meget igennem, men kæmpede hele tiden en kamp for at leve livet, i stedet for bare at ligge i sin seng. Lige til det sidste sad han op i sengen, fordi han gerne ville være sammen med os andre. Vi kunne altid komme og spørge, hvis der var noget, siger Mathias Bilde, 15, fra Rødovre.

LÆS OGSÅ: Klage til hospitalet: Baby er leveret med forkert lydkort

Far har det bedre nu

Hans far, Kim Binne Andersen, døde 14. oktober 2013 efter at have kæmpet med den uhelbredelige sygdom ALS i 3-4 år.

– Jeg savner stadig min far, og tænker tit på ham. Men omvendt havde han det ikke godt til sidst. Jeg er overbevist om, at han har det bedre, der hvor han er nu, siger Mathias stille.

LÆS OGSÅ: Anne-Maries brevkasse: Fortæl om din ukendte søn

Den frygtelige besked

I oktober 2013 var han og hans bror så taget på besøg hos deres onkel i Vejle. De havde været en tur i Legoland og var lige kommer tilbage, da deres onkel pludselig var væk fra stuen.

– Da han kom tilbage, blev vi kaldt hen til telefonen. Det var min mor. ”Jeres far er her ikke længere,” sagde hun, husker Mathias.

Han og hans bror pakkede deres ting, og så blev de kørt til Glostrup Sygehus, hvor de kunne sige et sidste farvel til deres far.

– Jeg fik fem minutter alene med min far. Jeg var så ked af det, men det var også godt at se min far. Han så pludselig helt rask ud. Han lå med et lille smil, siger Mathias.

Læs hele Mathias’ historie i Ude og Hjemme nr. 11, der er i handlen fra onsdag den 16. marts 2016.

LÆS OGSÅ: Reddede kvinde samme sted, som hendes bror døde

Mathias på tv

DR Ultra har gennem et år fulgt Mathias og har netop vist en dokumentarserie med og om Mathias over seks afsnit. Det er Mathias selv, der fortæller sin egen historie om sit eget liv, hvor der både er plads til savnet efter faderen og til at leve videre i et helt almindeligt drengeliv. Du kan stadig nå at se serien på dr.dk/ultra.

Sponsoreret indhold