Skæbner

17-årig dreng på flugt: Gik 500 km med sin lille hund

24. september 2015 af Joan Andersen. Foto: UNHCR
En 17-årig dreng flygtede fra Syrien med sin lille hund i armene. Han ville ikke efterlade sit elskede kæledyr i det krigshærgede land, så han puttede hvalpen i en kasse og satte kursen mod Europa til fods. Nu er han endelig nået frem til Tyskland.

17-årige Aslan har taget verden med storm. Med sin lille hundehvalp på kun to måneder flygtede han til fods fra det krigshærgede Syrien mod Europa. Målet var Tyskland, hvor flere af hans familiemedlemmer allerede bor.

Læs også: Jeg troede, min datter var død

Jeg elsker min hund

FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, mødte ham i sidste weekend på den græske ø Lesbos, efter han havde gået mere end 500 km og forceret Middelhavet med sin lille hund i en kasse.

Mange har spurgt ham, hvorfor han dog ikke bare efterlod hunden.

- Jeg elsker min hund. Jeg har brug for hende, siger den 17-årige knægt, som hedder Aslan Al Hakim.

Han lille hvalp hedder Rose og er formentlig en Siberian Husky.

- De siger, jeg ikke kan tage min hund med mig. Men jeg har mad, og jeg har vand. Jeg har alt. Jeg elsker min hund, siger han i videoen.

Faktisk kan alle hans ejendele være i en lille rygsæk.

Målet er Tyskland

Aslan har fået lavet et pas til Rose, for at sikre sig at hun kan komme med hele vejen til Tyskland. Flere af Aslans familiemedlemmer bor nemlig i Tyskland.

Onsdag ankom Aslan til Salzburg. Hans fætter genkendte ham på UNHCR’s facebook-side. Han siger, at målet er at komme til München. Og nu ser det hele ud til at lykkes for den unge mand.

Se videoen: 6-årig piges ønske til sine skilsmisseforældre: Bliv venner

Mange medbringer kæledyr

93.000 flygtninge er kommet til Lesbos i år. Det er et kæmpe problem, fordi infrastrukturen på øen mildest talt er mangelfuld.

FN mener, at knap en halv million har taget turen over Middelhaven for at komme til Europa. Næsten 3000 mennesker er døde på havet.

En talsmand fra UNHCR siger, at ’mange’ flygtninge tager deres kæledyr med, når de flygter.

I forrige uge kunne man i medierne set dette billede at en syrisk flygtning, som netop var ankommet til Grækenland. Han ejede så godt som ingenting, men sin lille kat nænnede han ikke at efterlade til en uvis skæbne i Syrien. Han havde katten i en hjemmelavet slynge. Den hedder Zaytouna, som er arabisk for oliven.

Læs også: Baby reddet fra druknedøden

Sponsoreret indhold