Skæbner

2-årig reddet i sidste sekund

2. juni 2016 Marianne Knudsen
Polfoto
En indkøbstur var tæt på at ende tragisk, da Charlotte Martines 2-årige datter, Lily-Mae fik en chokoladepastil galt i halsen. Heldigvis ilede en supermarkedsansat til og fik med et ordentligt dunk i ryggen pastillen ud i sidste sekund.
Charlotte Martine og datteren Lily-Mae

Indkøbsturen blev noget mere dramatisk for Charlotte Martine, end hun havde regnet med, da hun og datteren, Lily-Mae på knap 2 år, var ude for at købe ind til aftensmaden. Datteren havde fået en chokoladepastil, men fik den pludselig gal i halsen. Hun blev lynhurtigt blå i ansigtet og hostede og spruttede bag sin mor, der smed alt, hvad hun havde i hænderne og forsøgte at få pastillen ud af den lille piges mund.

- Jeg troede først, at hun allerede havde fået pastillen ud og bare hostede. Men da jeg opdagede, at den sad fast, gik jeg i panik, fortæller den 26-årige engelske mor til lokale medier.

Læs også: Tak for hjælpen

Alt foregik i slow-motion

Til alt held var 42-årige Claire Fish på arbejde den dag i Morrison-supermarkedet i Malvern, og da hun hørte tumulten, ilede hun afsted for at hjælpe. Hun gav Lily-Mae et ordentlig dunk i ryggen mellem skulderbladene, hvilket fik chokoladepastillen ud.

- Det føltes, som om det hele foregik i slow-motion. Jeg kan slet ikke holde ud at tænke på, hvad der var tæt på at ske, hvis ikke Claire Fish havde været der, siger Charlotte.

Selv siger Claire Fish, at hun blot handlede instiktivt. Pastillen skulle bare ud, så pigen kunne trække vejret igen.

Læs også: Reddet fra druknedøden

Gode mennesker omkring

- Min mor gjorde det samme ved mig, da jeg var 6 år og ude for det samme, at noget sad fast. Det kunne jeg pludselig tydeligt huske, fortæller Claire Fish.

Kort efter ankom den tilkaldte ambulance, og Lily-Mae blev kørt til hospitalet for at blive tjekket, om hun var o.k.

Det var hun heldigvis, og forleden tog hun sammen med sin mor tilbage til supermarkedet for at takke redningskvinden ordentligt.

- Hun reddede min datters liv, og det vil jeg gerne takke for. Også til alle de andre, der kom for at hjælpe. Nogle af dem stod og holdt om mig hele tiden, mens Lily-Mae fik hjælp. Det gør mig varm om hjertet at tænke på, at man er omgivet af gode mennesker, der gerne vil hjælpe, når man har brug for det.

 

Sponsoreret indhold