Skæbner

20-årig pige får tatovering med skjult budskab

2. september 2015 Joan Andersen
En svær depression har sat sit præg på denne 20-årige piges liv, derfor har hun fået en tatovering med et skjult budskab, som med to små ord beskriver hendes situation.

- I dag afslører jeg noget, som kun få af jer ved. Jeg er klar til at tale om min psykiske sygdom.

Sådan indleder 20-årige Bekah Miles fra Oregon, USA, sin facebook-opdatering, som nu er blevet set af millioner af mennesker verden over.

Læs også: Jeg var sur i 8 år

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun havde en depression

Sidste år fik hun diagnosen: Depression.

- For at være ærlig så tror jeg, det var et problem et godt stykke tid før, men det blev så slemt, at jeg næsten ikke kunne fungere, skriver den unge pige.

Og den 24. august fik hun forevigede sit statement på benet.

- Når alle andre ser det, står der ”I’m fine’ (red. Jeg har det fint). Men fra min egen synsvinkel står der ”save me” (red. red mig), forklarer hun.

- For mig betyder det, at andre ser en person, som tilsyneladende har det fint, men som i virkeligheden slet ikke har det godt. Det minder mig om, at folk, som lader til at være glade, måske har en indre kamp med dem selv, uddyber hun.

Læs også: Sara er 9 år og trist indeni

Vil nedbryde tabu

Bekah Miles’ billede og budskab er blevet delt næsten 340.000 gange og liket af over 420.000 mennesker, ligesom internationale medier har skrevet om hende.

- Vi er nødt til at tale om det her. Psykisk sygdom er alvorligt, men så skamfuldt i vores samfund. Vi går så meget op i vores fysiske helbred, men tænker nærmest ikke over mentale velbefindende, mener hun.

- Psykisk sygdom er ikke et valg, og det vil sandsynligvis ramme alle på et eller andet tidspunkt i deres liv. Hvis det sådan et stort tema, hvorfor taler vi så ikke om det? spørger hun retorisk.

Det er præcis derfor, hun fik sin tatovering; for at tale om det.

Læs også: Så nemt løfter du humøret

Sponsoreret indhold