Skæbner

23-årig kvinde skrev sos-brev: Holdt fanget og blev udsultet

17. marts 2020 Af Kasper Bækgaard. Foto: Jens Nørgaard Larsen/ Ritzau Scanpix og Pauli Vendelbo
Christina blev i næsten to år holdt indespærret, udsultet og mishandlet af sin kæreste. I dag har han fået en forvaringsdom, mens Christina slikker sårene.
23-årig kvinde skrev sos-brev: Holdt fanget og blev udsultet

Udefra ligner det et helt almindeligt hus. Men bag de røde mursten og de tildækkede ruder var tilværelsen et levende helvede for en ung kvinde.

Naboerne havde et par gange set en tynd pige med meget tynde ben gå rundt på grunden med en hund, der også så ud til at have det dårligt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Kidnappet som barn: Nu er hun selv mor

Uhyggelige beskeder

Mystikken bredte sig i den lille landsby Højslev Kirkeby ved Skive, da en nabo til huset på Lundøvej fandt to uhyggelige beskeder skrevet på en stump køkkenrulle, som kvinden havde listet ind gennem et vindue, der stod på klem ind til soveværelset.

I den ene besked beder hun om madrester, som skulle stilles i et skur i baghaven.

I den næste tryglede hun:

”Det er, fordi jeg slet ingenting får at spise overhovedet, det er derfor, jeg spurgte, om I har rester hver dag fra alle jeres måltider. Please. Jeg beder, vil I ikke nok?”

Læs også: Cleveland-kidnapper fundet hængt i sin celle

Indespærret, mishandlet og udsultet

Naboerne undrede sig og besluttede at afvente, om der skete mere, inden de ville gøre noget, forklarede de til Skive Folkeblad. Men andre kom dem i forkøbet, for en søndag holdt der pludselig flere politibiler foran huset. Fire personer blev anholdt og sigtet for at have indespærret, mishandlet og udsultet en 23-årig kvinde. Kvinden hedder Christina – du kan læse hendes historie de kommende uger her på hjemmesiden.

Læs også: Enrique Iglesias redder teenagepige

Sagen kort

  • Fem personer er dømt i sagen. Den ene – den 28-årige Martin Lønborg Nielsen – har et barn med offeret. Tre andre mænd mellem 23 år og 28 år var tiltalt samt en 19-årig kvinde.
  • Overgrebene skete i perioden juni 2017 til marts 2019.
  • Martin Lønborg Nielsen har dagligt slået offeret, truet hende på livet med et luftgevær og nægtet hende adgang til mad og drikke.
  • De dømte pudsede husets hund til at angribe kvinden. Desuden er kvinden flere gange blevet trukket rundt i hundesnor.
  • Kvinden skulle sove på gulvet uden dyne. Hun er blevet nægtet adgang til toilettet og har været tvunget til at benytte haven.

Læs også: Janne overlevede mirakuløst

Idømt forvaring på ubestemt tid

Den 3. februar 2020 idømte byretten i Viborg den 28-årige Martin Lønborg Nielsen forvaring på ubestemt tid for voldtægt og mishandling af to kvinder, hvor Christina er den ene. Det betyder, at han først bliver løsladt, når lægerne vurderer, at han ikke længere er farlig for andre. Martin Lønborg Nielsen skal også betale en erstatning på cirka 287.000 kroner til Christina. Venneparret blev også dømt for deres medvirken til mishandlingen af Christina. Den 23-årige mand blev idømt to års fængsel, mens den 19-årige kvinde fik en ambulant behandlingsdom uden slutdato. Yderligere to personer er dømt i sagen og afventer dom. Martin Lønborg Nielsen har som den eneste anket dommen.

Læs også: Kun få mordere er sindssyge: Man kan være normal - og ond og farlig

Sponsoreret indhold