24-årig Mick har endelig fået den rigtige krop: Jeg blev født som pige

I skolen var han en pige. Men på det sociale medie Arto var han drengen Mick. I to år lykkedes det ham at holde de to verdener adskilt. Men så gik det galt. Så galt, at det nær havde kostet ham livet. I dag har han fået et helt nyt liv. Han er nemlig Mick hele tiden. En flot ung fyr, der hviler i sig selv, og som har fundet kærligheden.

Hun syntes, strømpebukser kradsede. Og hun brød sig ikke om de kjoler, hendes mor gav hende på. Til gengæld kiggede hun lykkeligt ind i spejlet den dag, hun sad i frisørstolen, og det lange hår røg af og ned i en stor bunke på gulvet.

Den lille pige fra Skive legede mest med drengene. Det gjorde hun også den morgen på boldbanen i fjerde klasse, hvor hun og kammeraterne havde gang i en rundboldkamp, da en pige fra niende klasse samtidig gik forbi. ”Whaw,” tænkte den lille pige med det korte hår. Hun kunne mærke, hvordan hendes hjerte hamrede. Og hun kunne mærke, hvor dejligt det var efterfølgende at tænke på pigen fra niende og drømme om hende om natten. Men hun kunne også mærke, at det her vist ikke var helt normalt.

 

Hemmeligt liv som dreng på Arto

I skolen så man hende som den drengede pige. Men på det sociale medie Arto var hun noget helt andet. Som 12-årige oprettede hun i al hemmelighed en profil som drengen Mick. En dreng, som ligesom så mange andre skrev og flirtede med pigerne.

Læs også: Jeg elsker min utro ægtemand

Balancerede mellem to virkeligheder

I dag er 24-årige Mick Skov hele tiden Mick. Den lille pige er død og borte, og ikke engang hendes navn eksisterer, men det tog lang tid at komme så langt, og i to år balancerede Mick mellem to virkeligheder.

- Jeg havde den virtuelle verden, og jeg havde den virkelige verden. De to verden skulle selvfølgelig holdes helt adskilt, så på Arto blokerede jeg dem, jeg kendte i virkelighedens verden. Det var utrolig svært at leve på den måde. Især fordi jeg var nødt til at lyve for min mor, siger Mick, som altid har været meget tæt knyttet til sin mor og ellers fortalt hende alt.

Var nødt til at lyve for mor

Men lige netop sit liv som Mick kunne han ikke dele. Og da han fik pigekærester på Arto, som han gerne ville besøge, var han nødt til at opdigte løgnehistorier. Som dengang han fortalte sin mor, at han havde fået job som jordbærplukker, for at komme afsted med at møde en pige i Struer.

Egentligt ville Mick helst fortælle den sande historie til sin mor. Problemet var bare, at han ikke engang selv kendte den sande historie. Han anede nemlig ikke, hvad det var, der skete inde i ham, for han havde aldrig hørt et ord som ”transkønnet”. Han vidste faktisk slet ikke, at man kunne være født i en forkert krop.

- Jeg ville så gerne være ærlig overfor min mor, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle fortælle, siger Mick, som klarede at holde de to identiteter kørende i et par år. Men så skete det, der ikke måtte ske:

Dobbeltlivet blev afsløret

Mick havde fået en pigekæreste på Arto. Men ad omveje begyndte kæresten at tale med Micks omgangskreds fra det virkelige liv i Skive. Dobbeltlivet var hermed afsløret. Og det var Mick også.

- Da de to verdner brasede sammen, brasede jeg også sammen, som Mick siger. Og mere rammende kan det nok ikke udtrykkes. For han røg ned i et hul så sort, at det kunne have kostet ham livet.

Ville begå selvmord

På det tidspunkt var han lige startet i syvende klasse, og den pågældende morgen lod han, som om han tog i skole. Men Mick gemte sig bare i nærheden af sit hjem, og da han så sin mor køre på arbejde, skyndte han sig tilbage og hentede sin cykel og kørte mod sin mormors hus. Han var fortvivlet og dybt ulykkelig, mens han grædende trådte i pedalerne. Men han var også skræmmende målrettet.

- Jeg vidste, min mormor havde sovepiller i sit medicinskab, og det eneste jeg så for mig var at få fat i dem. Det var min mission.

Læs også: Jeg blev mor som 15-årig

Indlagt i fem måneder

Micks mission lykkedes desværre langt hen ad vejen. Han havde taget seks sovepiller, da hans mor kom hjem og fandt ham. Heldigvis overlevede han. Men det var et så svært liv, Mick vågnede til, at han ikke kunne klare det i de vante omgivelser.

Han blev derfor indlagt på børne- og ungdoms psykiatrisk afdeling i Viborg i de næste fem måneder. Hver dag kom hans mor og besøgte ham, men Mick havde hverken lyst til at se på hende eller nogen andre.

Hørte ordet transkønnet første gang

Men det var også midt i alt det dystre på psykiatrisk af deling, at Mick skimtede et lille lys i mørket. Her hørte han nemlig ordet transkønnet for første gang. Sundhedspersonalet forklarede ham, at man kunne være født i den forkerte krop, og at det nok var det, som Mick oplevede. De gav ham samtidig en mere nedslående besked: Du kan først starte på Sexologisk Klinik og ændre din krop, når du bliver 18 år.

- Jeg tænkte: Det overlever jeg ikke. På det tidspunkt var jeg 13, og jeg kunne ikke holde ud at tænke på, at jeg skulle vente så længe.

Flyttede væk for at få den rette hjælp

Mennesket kan overleve meget. Det kunne Mick også. Men det tog tid, og i de næste fem år havde han så meget at kæmpe med, at han selv valgte at flytte ind på et opholdssted for at få den rette hjælp.

- Min mor havde næsten lige fået mine to yngre søskende, så dem skulle hun også tage sig af. Det ville have splittet hele familien, hvis jeg var flyttet tilbage, siger Mick, som hver weekend kørte hjem til familien på sin tunede scooter, uanset om det regnede eller sneede.

Målet var at blive 18 år

Mick ville frem, selvom han havde det svært, og selv i de tungeste perioder havde han et klart mål for øje.

- Mit mål var at blive 18 år, så jeg kunne komme på hormoner og blive opereret. Det var den tanke, der fik mig videre. Jeg ville føle mig hel. Indtil da havde jeg kun levet halvt.

Blev undersøgt fra top til tå

Da Mick blev 17 år, kunne han skimte målet forude og begyndte at få det bedre. Og da han var 18 år, sad han endelig på Sexologisk Klinik en gang om måneden, hvor han i bogstavelig forstand blev undersøgt fra top til tå.

Inden et dramatisk kønsskifte, ville man selvfølgelig vide, om det bare var en fase. En fiks ide. Eller om Mick var ramt af psykisk sygdom. Men Mick var faktisk temmelig normal, som han selv siger. Hans eneste problem var, at han var en ung fyr i en ung piges krop.

Sket meget siden starten af behandlingen

Da Mick fik hormoner første gang, tog han et billede af sig selv. Det var hans måde at holde øje med processen. Og der er virkelig sket meget siden dengang. Han har fået skægvækst, adamsæble, behåring på kroppen og en dyb stemme. Hans ansigt er blevet smallere og mere markant, muskelmassen er vokset og kropsformen er gået fra at have talje og hofter til at gå mere lige op og ned. Kort sagt: Mick er blevet en flot ung mand, som man kan se her på billedet. Men det var ikke kun på det ydre, der skete forandringer. På det indre plan tog Mick også en helt ny retning.

Fik overskud til at tage en uddannelse

Siden syvende klasse havde han været så meget i vildrede med sig selv, at han faktisk ikke havde gået i skole, men nu hvor kroppen var med ham, fik han overskud til at tage ansvar for sit eget liv. Eller til endelig at følge sin mors evige råd: Det er vigtigt med en uddannelse.

Så Mick startede som 18-årig på VUC, hvor 10 og 12-tallerne pludselige væltede ind i hans karakterbog. Efterfølgende startede han på Skive College, hvor han efter et bestået grundforløb fik en læreplads som optikerassistent.

- Jeg skulle bare igennem det hele, for jeg vidste, at alle andre var foran mig. Jeg havde jo bare stået stille i så mange år. Men nu havde jeg endelig fundet mig selv, og derfor kunne jeg klare det. Det er meget vigtigt for mig at fortælle til andre: Du kan sagtens være helt ned i kulkælderen og så rejse dig igen. Det har jeg været. Jeg har været nede i den kulkælder mange gange.

Der er noget, jeg gerne vil fortælle dig ...

I dag har Mick både fundet sig til rette i sin krop og i sit erhverv. Og så har han funde den store kærligheden. Midt i Corona-nedlukningen i foråret begyndte han at skrive og tale med Freja, som han tilfældigvis havde set på Instagram.

De havde god kemi over telefonen, og efter kun to samtaler, tog Mick en dyb indånding: -Der er noget stort, jeg gerne vil fortælle dig … Jeg er ikke som andre fyre, startede han. Og så kom den: Sandheden om hans fortid som pige.

Slet ikke i tvivl efter første møde

Freja skulle naturligvis lige synke den besked.

- Jeg var selvfølgelig i chok. Men jeg var også nysgerrig. Og så var jeg bekymret for, om det var noget, jeg kunne leve med, siger 21-åroge Freja. Men der var slet ikke tvivl, da de stod overfor hinanden for første gang. Faktisk har de været smamen lige siden.

- Mick er utrolig forstående overfor mig. Han er i det hele taget rigtig god til at lytte og sætte sig ind i andres følelser. Og jeg tænker aldrig over, at han er født som pige. Jeg vil faktisk sige, at han er mere mand end andre fyre, jeg har kendt, siger Freja.

Intet kan ramme mig nu

Mick føler også, at han mere end nogen sinde hviler i sig selv. Det har især hjulpet ham at være helt ærlig om sin fortid i blandt andet realityprogrammet Singletown, hvor han og Freja medvirkede.

- Jeg er så glad for, jeg er stået frem. Jeg er virkelig levende. Intet kan ramme mig nu. Og jeg vil så gerne hjælpe andre med at komme derhen, hvor jeg er nu, siger Mick