Skæbner

5-årig fik bøde for at blive væk fra børnefødselsdag

15. september 2015 af Anne Mette Ahlgreen. Kilde: Daily Mail
Foto: Polfoto
Bitter strid: En mor til et fødselsdagsbarn er så fortørnet over, at et barn ikke dukkede op til hendes søns fest på et lokalt skicenter, at hun har sendt en regning og truer med at slæbe drengens forældre i retten, hvis de ikke betaler.
Fem-årig fik bøde for at blive væk fra børnefødselsdag

I en alder af bare fem år har Alex Nash fra Plymouth i England fået sin første bøde.

Bøden lyder på lidt over 150 kroner, og han har fået den for ikke at være mødt op til en klassekammerats fødselsdagsfest som lovet.

Bøden var udstedt af fødselarens mor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Festen foregik på et kunstigt skianlæg i lokalområdet. Indgangsprisen - som fødselsdagsbarnets familie betalte for hver deltager - inkluderede et bestemt antal ture per barn samt middag med dessert, is og balloner.

Alex’ far Derek Nash troede først, det var en vittighed, da der lå en bøde for forseelsen i sønnens skoletaske, men det er det ikke, forsikrer den vrede mor, som truer med at hive familien i retten, hvis Alex ikke betaler.

Problemet opstod, fordi Derek Nash på et ret sent tidspunkt kom i tanke om, at hans børn allerede havde en aftale med deres bedsteforældre. Og den deltog sønnen Alex også i frem for at deltage I klassekammeratens fødselsdagsfest.

Derek Nash's forklaring om, at han ikke kunne finde kontaktoplysninger på fødselsdagsbarnets mor, så de kunne melde afbud, giver fødselsdagsbarnets mor ikke noget for.

– De stod på invitationen, siger hun.

Lærer overrakte bøden

Skianlægget Plymouth Ski Slope and Snowboard Centre har meddelt, at bøden ikke er udstedt derfra, og at den vrede festarrangør kunne have fået varer i baren for det ekstra betalte beløb. Men det formildede ikke den forsmåede vært.

Tanya Walsh og hendes kæreste Derek Nash blev overraskede og en smule chokerede, da deres femårige søn Alex kom hjem fra skole med en regning for at misse sin klassekammerats fødselsdagsfest på det lokale skicenter.

Drengen havde fået regningen overrakt af sin lærer.

Efter at have nægtet at betale og efter truslen om at blive slæbt i retten for småforseelser er Tanya Walsh og Charlies mor Julie Lawrence blev viklet ind I en sand ordkrig på Facebook.

- Jeg skrev en besked til Julie på Facebook og sagde undskyld og spurgte, om vi ikke kunne løse det på venskabelig vis. Og hun svarede: Den venskabelige måde er, at du betaler mig pengene, og lad det så være en lærestreg, fortæller Tanya Walsh.

Læs også: Dreng fik postkort fra afdød far

Du får ikke en øre!

- Det næste, jeg hørte var, at hun vil slæbe os i retten. Min kæreste tog hen for at snakke med hende, og det endte med et skænderi. Hun råbte ned ad gaden: ”Du skal ikke snyde mig!”.

- Når jeg har talt med hende tidligere, har hun været meget høflig. Alt det her er meget chokerende, siger Tanya Walsh.

- Julie kunne have kontaktet os, før hun skrev en regning. Hvis hun havde talt med os, ville vi have overvejet at betale.

Alex' far siger, at han ikke havde mulighed for at kontakte kvinden, da det ikke lykkedes at finde hende på skolens forældreintra for at undskylde.

- Min kæreste kiggede efter Julie Lawrence for at skrive til hende og undskylde, at Alex ikke kom til festen, men hun kunne ikke finde hende. Men da hun kiggede i Alex’ skoletaske nogle dage senere, fandt hun en brun konvolut. Det var en regning for et barns manglende deltagelse i en fest, forklarer Derek.

- Jeg har fuld forståelse for hendes synspunkt. Men det handler ikke om pengene for os, og vi har ikke haft til hensigt at brænde dem af. Det er måden hun har håndteret det på, siger han.

Derek Nash tog hen til den ophidsede vært og fortalte hende I utilslørede vendinger, at han ikke var imponeret at hendes handling. Han tilføjede, at han havde troet, at det var en joke, og at han manglede ord til at beskrive, hvad han mente om sagen.

- Du får ikke en øre af os, fik han også slynget ud.

Far sagde ja til to julearrangementer

Striden opstod, fordi Derek Nash først havde bekræftet, at Alex ville deltage i festen på skicentret lige op til jul.

Først derefter gik det op for ham, at han allerede havde aftalt med sin datter, at de skulle på en dagstur med børnenes bedsteforældre.

Værtens mor ville ikke have haft meget held med at få de 150 kroner tilbage ad rettens vej, hvor administrationsgebyret for at oprette en sag er 250 kroner.

Skicentrets direktør Louisa Duggan er også ret forundret over, at den lille sag har udviklet sig til et drama:

- Det ser ud som en strid mellem to hold forældre, og forældrene som skrev regningen har sat vores navn på den, hvilket er skørt, for vi har intet at gøre med det, siger hun.

- Vi beder om et lille depositum I forbindelse med bookningen, og 48 timer før festen beder vi værten om at bekræfte antallet og betale det fulde beløb. Det koster 150 kroner for en festpakke per person, men vi har ingen bøder for ikke at dukke op. Vi sender ikke bøder til privatpersoner, vi beder bare om betaling 48 timer i forvejen.

- Hvis der er et barn, som ikke kommer, er vi ret fleksible. Vi kan tilbyde værten nogle ekstra ture eller rabat i baren.

- Jeg forstår godt, at folk kan blive sure, fordi de har lagt en masse penge ud for sådan en fest, så jeg forstår deres frustration.

- Om det er en god idé at sende en regning til en anden forælder er ikke min sag at udtale mig om, men det er bestemt ikke noget, jeg selv ville gøre.

Facebook-krig

Sagen har udviklet sig til en bitter strid mellem de to familier.

Sådan her lyder koorespondancen, der udvikler sig til hårde ord på Facebook:

- Hej Julie. Jeg er Alex’ mor. Jeg var ret chokeret over at se, at der lå en regning I Alex’ skoletaske. Den eneste grund til, at Alex ikke deltog i festen var, at hans bedstefar og bedstemor skulle ud at rejse i julen, og den eneste dag, børnene kunne være sammen med dem, var den dag festen blev holdt.

- Jeg beklager, at vi ikke fik givet dig besked, men jeg havde ikke dit telefonnummer eller din emailadresse. Hvis jeg havde vidst, at jeg skulle betale, hvis Alex ikke kom, ville jeg have betalt dig pengene uden problemer. Jeg bryder mig ikke om at skændes med folk, og jeg vil foretrække at løse dette på venskabelig vis.

Charlies mor svarer:

- Hej Tanya, jeg tjekkede med alle forældrene om torsdagen før festen, at de alle skulle med, da jeg skulle betale den dag, og Derek sagde, at Alex glædede sig, og at vi ville ses derhenne. For mig er det en bekræftelse. Mit telefonnummer var på den invitation, som Alex fik.

- Jeg kan heller ikke lide at skændes med folk, og jeg synes ikke, det var særlig rart, at Derek dukkede op ved min hoveddør og sagde ”Du får ingen penge af mig!" på en temmelig grov måde.

- Den venlige måde vil for mig at se være, at I betaler mig pengene og lader det være en lærestreg. Jeg håber, det er acceptabelt.

- Den eneste grund til, at Derek var vred var det faktum, at konvolutten var puttet i Alex’ skoletaske, når det intet har med skolen at gøre.

- Som jeg skrev tidligere, der blev ikke nævnt noget om penge, da vi talte sammen, og jeg synes ikke, det vil være korrekt at betale dig pengene, når jeg ikke ved, hvad de faktisk skal betale for.

- som jeg skrev tidligere, havde jeg ikke dit nummer for at give dig besked. Og hvilken lærestreg er det helt nøjagtig, jeg skal have. Jeg er ikke et barn, så lad venligst være med at tale til mig, som om jeg var.

- Så for at besvare dit spørgsmål, desværre nej, det er ikke acceptabelt.

Vi skulle bare have mødtes

- Du betaler for 1x børnefest på skibakken inklusiv ture på sneruchebane og skibakke samt frokost.

- Bare så du ved det, så koster det 600 kroner at anlægge en sag ved retten. I øvrigt vil jeg ikke betale for noget, som vi ikke har fået.

- Så meget koster det ikke, svarer Charlies mor.

- Jo, det gør. Og jeg ved ikke, hvorfor du går efter struben på os på den måde, skriver Alex' mor Tanya.

- Hvis du var kommet hen til os den første dag efter festen og havde forklaret om pengene, så kunne jeg have forklaret, hvad årsagen var til, at Alex ikke kom, og vi kunne måske have fundet ud af noget. I stedet sender du os bare en opkrævning.

Læs også: Vind en baby i indisk tv-program

Sponsoreret indhold