Skæbner

56 døde efter begravelse

12. januar 2015 af Mikkel Milsgaard, Foto: Panther Stock
En begravelse fik et tragisk udfald, da 56 gæster døde, efter de havde drukket af gravøllet.

56 personer meldes døde efter en begravelsesceremoni i Mozambique. Flere end 200 er desuden blevet indlagt med tegn på alvorlig forgiftning. Det skriver den britiske avis The Guardian. Den groteske og højst besynderlige tragedie opstod angiveligt, fordi der var blevet tilsat krokodille-galde til gravøllet, og denne galde er altså ekstremt giftig at indtage for mennesker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Min far blev myrdet med gift

Tilsat under ceremonien

I forbindelse med begravelsen havde en kvinde, som nu selv er død, brygget den lokale øl kaldet Pombe. De deltagere, som drak af øllet først på dagen, er sluppet uden tegn på forgiftning, så politiets teori er, at krokodille-galden er blevet tilsat, mens ceremonien var i gang.

LÆS OGSÅ: Hund redder livet med vodka

Mange forgiftede gæster

Myndighederne meddeler, at man arbejder på at finde årsagen, mens man samtidig tager sig af pårørende og de mange forgiftede gæster fra begravelsen, som fandt sted lørdag i Tete-provinsen i det nordøstlige Mozambique.

LÆS OGSÅ: Lille Freja blev forgiftet af sin mor

Stadig indlagt

Pombe er en traditionel øl, som er brygget på enten hirse eller majs. Blodprøver og prøver fra øllet skal nu endeligt fastslå politiets teori. Langt alvorligere ser det dog ud for de mange, som stadig er indlagt, da hospitalerne ikke har de nødvendige ressourcer til at tage sig af alle.

Sponsoreret indhold