6-årig så far slå mor ihjel

Snøde på Langeland har med sine få hundrede indbyggere altid været forbundet fred, hygge og idyl. Men glansbilledet krakelerede, da landsbyen blev ramt af et frygteligt drama. En højgravid kvide og hendes samlever blev skudt af hendes jaloux ekskæreste. Kvindens 6-årig datter var til stede, da det skete.

I disse dage har en tung, mørk tragedie lagt sig over landsbyen Snøde på den nordlige del af Langeland. Et blodigt drama søndag aften den 17. april i år har frarøvet det lille samfund sin idylliske uskyld. Indtil den dag talte byen officielt 301 indbyggere. Nu er der 299 tilbage.

To af byens unge og vellidte beboere mistede livet, da en 25-årig sygeligt jaloux mand gik amok med et oversavet jagtgevær. Da han stoppede sit vanvid og tog flugten, lå hans højgravide ekskæreste på bare 23 år og hendes 35-årige samlever livløse på Snødevej.

Læs også: Willas mor døde under fødslen

Dramaet skete for øjnene af flere vidner, blandt andre den myrdede kvindes 6-årige datter.

VUC-studerende Brian Michael Kristiansen, 39, og hans kæreste var de dræbtes bedste venner. Dagen før tragedien sad de i de dræbtes hjem i huset på Snødevej og drak kaffe. Det var hyggeligt som altid.

Sygeligt jaloux

Det blev den sidste gang, de fire venner så hinanden.

– Det var de sødeste og bedste venner, man kunne tænke sig. Hun var gravid i sjette måned, og de glædede sig usigeligt. Det var et ønskebarn. Hun fortalte os den dejlige nyhed før kæresten. Da han fik det at vide, optog hun det på video. Han var pavestolt og strålede som en sol. De havde været sammen i to år. Nu er det hele slut, fortæller Brian.

For fem år siden sluttede forholdet mellem den nu dræbte, 23-årige kvinde, og hendes daværende to år ældre kæreste. De fik en datter sammen, og da forholdet var slut, startede et årelangt og indædt slagsmål om samkvemsret. Ekskæresten beskrives af bekendte som ”sygelig jaloux, opfarende og aggressiv”. 

Læs mere om tragedien på Langeland i denne uges Ude og Hjemme nr 17