Skæbner

Årets smukkeste opdatering

5. oktober 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: All Over/Niels S. Andersen
Livet som det afspejler sig på Facebook har virkelig mange facetter. Der kommer sjove, kedelige, ligegyldige men også fantastiske og hjertevarmende opdateringer. Her er et de smukkeste bidrag til Facebook. Skrevet af musikeren Thomas Buttenschøn tilbage i juni måned.
Thomas Buttenschøn fotograferet med sin kone, Cana, ganske kort tid før fødslen af deres yngste søn.
Thomas Buttenschøn fotograferet med sin kone, Cana, ganske kort tid før fødslen af deres yngste søn.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

3. juni fik Thomas Buttenschøn, 29, sit andet barn. Hans søn blev født 3. juni klokken 07.21, vejede 3.940 gram og var 54 centimeter lang.

Thomas Buttenschøn er født HIV-positiv, og dengang var udsigterne for Thomas mørke. Men i dag lever Thomas Buttenschøn et rigt familieliv med sin kone, Cana, og sine to drenge, Jens og Peter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fødslen af hans yngste barn fik den populære musiker til at skrive et smukt opslag på sin Facebook-side, som vi har fået lov at dele med læserne. Opslaget er nok det indtil videre smukkeste på Facebook i år:

LÆS OGSÅ: Bolettes kamp mod cancer

"I feb 1994, da jeg var otte år gammel mistede jeg min far. Året efter mistede jeg min mor. Min far hed Jens, og jeg tænkte som otteårig, at en dag ville jeg gerne have en søn, og han skulle også hedde Jens. Ligesom min far.

Jeg fik en ny far, som hed Peter. Det gør han stadig den dag i dag, og selvom jeg sjældent siger det til ham, så elsker jeg ham, ligeså højt som en søn elsker sin far.

Min søn skal hedde Peter

Som dreng fortalte jeg min far Peter, at jeg en dag gerne ville have en søn der skulle hedde Jens, ligesom min første far. Peter fortalte mig, at jeg var født med en virus i kroppen, som man ikke kunne behandle og at jeg nok aldrig kunne få børn. Den besked sidder stadig fast på min rygrad, og jeg får stadig helt samme klump i maven, bare ved at tænke på det. - Efter dén dag, fortalte jeg altid alle, at jeg i hvert fald aldrig ville have børn. Selvom det var netop dét, jeg ønskede mig allermest. Hver gang jeg så et stjerneskud, ønskede jeg mig, at én dag, ville viruset være ude af min krop og jeg kunne få børn, på samme måde som alle andre. Jeg kan på én måde sagtens se det bemærkelsesværdige i at en otteårig dreng, allerede tænker på sin videre forplantning og en hungrende trang til at ville efterlade et aftryk på jorden. Og på én måde, kan jeg sagtens se logikken.

Jeg skulle snart dø

Jeg kan huske at en dag i skolen var der en pige, som fortalte mig, at hendes mor havde sagt, at jeg aldrig kom til at fejre min konfirmation, ligesom de andre. Fordi jeg skulle dø snart, ligesom mine forældre. Som barn kan man ikke forstå hvor ondt den slags gør. Hverken som modtager eller afsender. Heldigvis.

LÆS OGSÅ: Ashley venter firlinger

HIV og AIDS var på dette tidspunkt sidestillet med en dødsdom. Og jeg, som 1000 vis af andre mistede én eller flere, som var elsket. I 1997 blev jeg selv så syg, af følgesygdomme, at jeg var ved at gå bort. Jeg lå i koma i tre mdr, og blev sendt hjem med den besked fra lægerne, at jeg nok kun havde en uge tilbage at leve i. Jeg husker heldigvis ikke noget af alt dette. Det er noget jeg har fået fortalt. Jeg husker en hospitalsseng, en rullestol, en åben dør og et ord som jeg stadig ikke den dag i dag, helt forstår hvad betyder. "Mirakel!" Og det er alt. Jeg var lige fyldt 12 år.

I 1996 da den første aids-medicin kom på gaden, og medierne stoppede deres skræmmekampagner, fordi folk døde jo ikke længere, kom historien om at man nu kunne behandles, desværre ikke ud med samme power som skræmmekampagnerne havde gjort det i de foregående år. Alle ved jo at død, sælger flere aviser end liv. Den gode historie ér sjældent den bedste. Jeg oplever stadig den dag i dag, at folk spørger mig om, hvornår jeg så skal dø. Jeg smiler som regel til dem og svarer, at jeg ikke tror ikke de er her, til at opleve det.

Kan reelt ikke smitte andre

I dag er forskningen nået så langt, at læge og eksperter har meldt ud:

"I praksis kan langt de fleste hiv-smittede i medicinsk behandling reelt ikke smitte andre."

Prof. dr. med. Jan Gerstoft, Rigshospitalet.

LÆS OGSÅ: Født uden blod i kroppen

Jeg lever med min virus, men kan ikke smitte andre. Så længe jeg tager min medicin, er jeg som alle andre.

Jeg er i dag gift med Cana; i dag har vi fået vores anden søn. Vores ældste er lige fyldt tre. Han hedder Jens. Og når jeg ser et stjerneskud, håber jeg på, at hvad end mine børn ønsker sig; så kommer det også til at gå i opfyldelse en dag.

Livet er værd at fejre

Jeg har aldrig fortalt denne historie før, og deler den først nu, hvor jeg er blevet far for anden gang. Jeg fortæller historien, fordi jeg stadig oplever en stor uvidenhed, når det handler om HIV og AIDS. Og jeg nægter at være tilskuer til at mine børn, skal vokse op i en verden hvor ignorance og frygt har magten.

Del gerne, hvis I ligesom mig synes livet er værd at fejre.

De aller kærligste hilsner fra en nybagt far.

Thomas Buttenschøn"

Du kan se mere til Thomas og hans familie på hans Facebook: https://www.facebook.com/#!/thomasbuttenschon?fref=ts

Sponsoreret indhold