Advokaten fortæller: Hun stikker af med efternavnet

Jespers og Mia skal skilles, fordi Mia er blevet forelsket i sin kollega. Jesper vred over, at Mia stadig har hans families specielle efternavn. Han vil vide, om han kan kræve, at Mia skifter navn?

FRA KONTORET: Jeg har et møde med Jesper, der har været gift med Mia i fem år, men nu skal skilles. Da de blev gift, tog hun hans efternavn. Det er et særligt efternavn, som betyder meget for hele Jespers familie.

Nu er Mia blevet forelsket i en kollega og er flyttet ind hos ham. Jesper er både vred og såret, og han er særlig ked af, at Mia har hans families efternavn, når hun stikker af fra ham på den måde. Han vil vide, om han kan kræve, at Mia skifter efternavn?

Jeg forklarer Jesper, at Mia uden tvivl kan beholde hans efternavn – også selv om det er et familieefternavn, som hun blot har fået i forbindelse med ægteskabet. Der er desværre intet, Jesper kan gøre.

Jesper accepterer svaret, men han er meget ked af det – både over at være blevet forladt, men også over, at han ikke kan kræve sit navn tilbage.

Fakta

Den ene ægtefælle kan ikke kræve, at den anden skifter efternavn i forbindelse med separation eller skilsmisse, så man ikke hedder det samme fremover.