Skæbner

Afdød søn: Giv slip, mor

23. maj 2013 af Marianne Knudsen Foto: Steen Wrem
Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito, giver Alice svaret på, hvor hendes søn begik selvmord.

Alice Felds 20-årige søn Lennart begik selvmord i 2005. Siden har Alice haft skyldfølelse og spekuleret på, om hun på et tidspunkt har svigtet ham, siden han valgte sit liv fra. Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito, gav hende svaret.

Læs også, hvordan Pia Neves de Brito hjalp Janni med at sige farvel til sin afdøde mor

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alice bebrejder sig selv

Det er syv år siden, men sorgen er ikke blevet mindre. Alice Feld husker stadig den aften, hvor hendes verden splintredes, og den er aldrig rigtig blevet hel igen.

Klokken havde passeret 20, da det ringede på hendes dør, og sønnens ekskæreste og mor overbragte hende den forfærdelige besked om, at hendes søn var død.

Klædt i sort havde han lagt sit hoved på togskinnerne under en bro i skoven - togføreren havde ikke haft en chance for at se ham.

- Jeg måtte ikke se Lennart bagefter. De sagde, at jeg ikke ville kunne kende ham, og syntes, det var bedre, at jeg huskede ham, som da han var i live, fortæller hans mor, Alice Feld, der bor i Køge.

Chokket over, at hendes 20-årige søn var så nedtrykt, at han ikke længere orkede livet, bærer hun den dag i dag på som en knugende sorg indeni. Hun bebrejder sig selv, at hun ikke så tegnene.

Intet afskedsbrev

Hvorfor? Har hun ofte spurgt, og hun har haft en nagende fornemmelse af, at det er hende, der har fejlet som mor.

- Det er vel en mors lod. Altid at bekymre sig om sine børn og spekulere på, om man nu har gjort det godt nok, siger Alice.

Læs også, hvordan Pia Neves de Brito hjalp Trine med at tilgive sin afdøde far

Lennart efterlod ikke noget afskedsbrev, og dermed heller ikke nogen grund til at begå selvmord. Nu har hun kontaktet Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito, for at få kontakt til sin afdøde søn - og måske få besvaret sit hvorfor.

Brud med kæresten

Pia kalder på Lennart, og han er der straks. Et varmt, smukt menneske med de mest fantastiske grønne øjne.

- Der er noget faderligt over ham. Han passede godt på Kevin. I det hele taget en meget omsorgsfuld mand, der følte et stort ansvar for familien - ikke mindst sin mor, begynder Pia.

- Men han har skjult for jer, at han ikke var glad. Jeg oplever et brud med en kæreste, der gjorde ham ked af det. Han var en følsom ung mand, fortæller Pia.

Drak sig mod til

Hun har svært ved at få ud af Lennart, hvordan han døde, men hun er ikke i tvivl om, at det gik hurtigt, og at han ikke mærkede noget.

- Det er, som om han bliver ramt i hovedet, og så er alting sort. Det var ikke planlagt, men en spontan indskydelse, han fik. Og han drak sig mod til, mener Pia til Alices store undren.
For Lennart hverken drak eller røg.

Dødens Bro

Men Pia fastholder, at han drak inden selvmordet, og beskriver broen i skoven med skråninger til hver side. Alice har ikke været der siden selvmordet. Hun kalder den for "Dødens Bro".

Hun kendte godt til Lennarts kærestesorg. Han havde været sammen med en pige i et stykke tid, men de var gået fra hinanden kort før selvmordet.

- Han var meget følsom og tog alting meget nært. Han forstod ikke altid, at verden kunne være så hård, fortæller Alice, der har et spørgsmål, som hun brænder efter at få svar på.

Skammer sig

- Bebrejder han mig, at jeg ikke så, hvor ked af det han var?

Pia ryster på hovedet og siger, at Lennart overhovedet ikke har tænkt på, at det skulle være hans mors skyld, at han valgte at tage sit liv.

- Giv slip, mor. Det havde ikke noget med dig at gøre. Det var kærestesorg. Han er ked af, at han har budt dig det her. Det skammer han sig over, siger Pia.

Det giver Alice en indre ro at vide, at Lennart ikke er vred på hende, og at han har det godt, hvor han er nu.

- Men sorgen kan jeg ikke slippe. Den vil altid være en del af mig - til vi ses igen, siger Alice og siger på gensyn til sin afdøde søn.

Du kan også købe en clairvoyance med Pia Neves de Brito i Ude og Hjemmes webshop her >>

Du kan også læse flere artikler om det overnaturlige her>>

Sponsoreret indhold