Skæbner

Afstand kan ikke skille os

26. september 2013 af Marianne Knudsen, Foto: Morten Mejnecke og private
Helena og Bettina er enæggede tvillinger og normalt uadskillige. Nu er Bettina blevet udstationeret i Afghanistan, men søstrene er stadig tæt knyttet mentalt set.

Lige siden fødslen for 20 år siden har de enæggede tvillinger Helena og Bettina Dahl Nielsen været uadskillige.
- Vi er bedste veninder og fortæller alt til hinanden. Det er trygt at vide, at vi er to, der holder sammen uanset hvad, fortæller Helena Dahl Nielsen.

Tabte sig af savn
For en måned siden rejste Bettina, der er konstabel ved Flyvestation Karup, til Afghanistan.
- Jeg er nervøs for, at der skal ske hende noget, men hun er taget af sted sammen med en ven, og den base, de bor i, er ikke under angreb, fortæller Helena, der har en uforklarlig evne til at fornemme, hvordan søsteren har det. Søstrenes sjælelige samhørighed blev især tydelig, da Helena i 2005 begyndte i tjenerlære i Kollund. Efter halvanden måneds ophold ved den tyske grænse raslede begge pigers vægt ned med mere end 10 kilo.

Vi hører sammen
- Vi gjorde ikke noget for at tabe os, det skete bare. Vi savnede hinanden så meget, siger Helena. Så der var da heller ingen tvivl om, at Bettina skulle rykke med sin søster til Fyn, da Helena for to måneder siden fik arbejde som tjener på et femstjernet hotel i Middelfart. Vi bliver aldrig træt af hinandens selskab. Hvor Bettina er, er jeg også. Og omvendt. Vi hører sammen, fortæller Helena.

LÆS OGSÅ:

Afskedsbrevet lå i 11 år

Gravid som 14-årig: Jeg beholder barnet

Sponsoreret indhold