Skæbner

Alene med trillinger

11. september 2013 af Redaktion
Bines tre piger er tre måneder gamle. Der er ingen far i deres liv, for Bine har valgt at få børn alene. I stedet får hun hjælp af sin mor Bente, som også passer Bines store dreng Victor.

34-årige Bine Rønholt synes, at det er nemmest at være alenemor. Der har aldrig været en far i børnenes liv, og det passer Bine godt. Hun blev slet ikke skræmt, da lillesøster blev til tre.

-Jeg havde min mor med til scanningen, og vi skraldgrinede begge to, da sygeplejersken talte til tre. Jeg vil ikke tage sorgerne på forskud. Hvis jeg fokuserede på det negative, så ville livet jo blive for surt, siger den stolte nybagte trillingemor.

Læs også: Naomi kunne ikke få børn, sagde lægerne. Nu har hun enæggede trillinger

Mor hjælper

Heldigvis er Bine ikke helt alene om at skifte bleer, trøste, give flasker og kærlighed. Bine og alle hendes børn er flyttet hjem til Bines mor og stedfar, Bente og Bent. Mormor Bente er 62 og på efterløn. Hun har arbejdet som læge, men kan alt bedre end de fleste familiefædre.

Det er Bente, som har istandsat det lille hyggelige hus og hende, som har lavet den flotte stork, der står i indkørslen med tre babyer i næbet. Bente tager over og passer de tre små piger, når Bine har brug for et hvil.

Kender ikke faren

Bine har aldrig været sammen med børnenes far, men i begge tilfælde har hun udvalgt ham nøje. Selvom han ikke skal spille en rolle i børnenes liv, er det ikke ligegyldigt, hvem han er.

Han skulle have mellemblondt hår, som Bine selv, blå øjne som hende, men helst en del højere, så det kunne udjævne Bines lave højde. Valget faldt på en merkonom studerende med de helt rigtige gener.

Læs også: Lotte fik trillinger og manden skred

Bine har aldrig mødt trilllingernes far, og det kommer hendes piger heller ikke til. De er blevet til ved hjælp fra en anonym lukket donor, ligesom storebror Victor. Det betyder, at Bines børn aldrig kan få oplyst flere detaljer om deres far. Ej heller kontakte ham.

-Jeg vil ikke være med til at give mine børn en falsk forventning om, at de en gang kan lære en far at kende, hvis jeg valgte en åben donor. Det er jo langt fra sikkert, at manden ville mødes med dem, og at han ville være den familiefar, som de måske forestiller sig, forklarer 34-årige Bine, der arbejder som lærer i en specielklasse.

Læs også: Tina valgte en sæddonor for at opfylde sin datters største ønske om en bror eller søster

Hun har altid vidst, at hun ville have børn, og da forholdet til hendes ekskæreste gik i stykker, fordi han ikke ville have børn, ville hun ikke vente på en ny mand.

Først børn, så mand

-Jeg kunne sikkert godt finde en ny mand. Men det var vigtigere for mig at blive mor. Jeg havde mange problemer med underlivet, da jeg var ung. Pga. endometriose sagde lægerne til mig, at jeg ikke måtte vente for længe med at forsøge at blive gravid, forklarer Bine.

Victor som i dag er fire år blev til i 4 forsøg. Han og Bine nød deres tosomhed i tre år, før Bine pludselig blev grebet af lyst til at lave en bror eller søster til Victor.

Hun havde tre æg, da hun blev scannet før sin insemination, men lægen påstod at det kun var det ene æg, som var stort nok. De andre ville gå til, mente han. Han fik ikke ret. Ved første scanning efter 1. Insemination havde Bine taget sin mor med. Sygeplejersken talte hjerteblink, og hun nåede til tre.

Nægtede fosterreduktion

-Bagefter skulle vi tale med en læge som rådede mig til at få foretaget en fosterreduktion. Det takkede jeg nej til Jeg kunne aldrig vælge et af mine børn fra. Hvem skulle jeg så fjerne? siger Bine.

Læs også: Charlene ville ikke have to af sine firlinger fjernet. I dag har hun fire raske piger

I stedet kontaktede Bine trillingeforeningens formand, som kunne berolige hende med, at ud af de 300 trillingetrioer, som foreningen havde spurgt i en rundspørge, var der kun ganske få, som var skadede i fosterstadiet eller under fødslen.

Trillingerne er sunde

Den statistik bekræfter Bines tre piger heldigvis. Laura, Frida og Olivia vejede henholdsvis 1507 g, 1824 g og 1967 g. De blev født i uge 32+3 og kom alle tre i kuvøse, fordi de var for små til at holde varmen selv.

Efter fem uger fik Bine lov at tage hjem fra Rigshospitalets neonatal-afdeling, og hendes tre piger vokser og trives enestående godt. De er nu så store, at de så småt er begyndt at sove igennem om natten, men deres behov tvinger stadig Bine og Bente til et stramt skema.

Passer i skiftehold

Bine er på barsel. Hun putter Victor om aftenen og falder i søvn sammen med ham kl 20 mens Bente og Bent passer pigerne i ulvetimen. Bine hører slet ikke sine piger skrige, så hun er frisk, når de skal have mad ved tolvtiden og Bente går i seng.

Om natten er det Bine, som passer pigerne, men mormor Bente sender hende i seng og tager over, så snart hun har fulgt storebror Victor i børnehave. Så får Bine lov at sove igen til Victor skal hentes. På den måde går hverdagen strygende med tre små og en stor.

Søger større fælles bolig

At bo sammen tre generationer er så godt, at Bine, Bente og Bent leder efter et tofamilieshus, så de altid kan bo sammen. På den måde kommer Bines børn næppe til at savne en faderfigur.

Sponsoreret indhold