Skæbner

Alice fandt sin mor i sidste øjeblik

15. november 2016 Nina Sommer
Der gik mere end 40 år, fra Alice Søvndal opdagede, at hun var adopteret, til hun endelig fik mod til at opsøge sin biologiske mor. Det blev en fantastisk oplevelse og forløsning – og desto større sorg, da moderen efter blot to møder pludselig døde.

– Du er en horeunge.

10-årige Alice er vant til at svare for sig. Hendes ordforråd er fyldt med alverdens grimme ord, og hun er ikke bange for at bruge dem, hvis nogen kommer på tværs. 

Men lige der i skolegården har hun ikke noget at sige. I stedet kan hun mærke, at tårerne presser sig på, og hun løber mod forældrenes hus.

Min mor gav mig bort

Mens hun tørrer tårerne væk, fortæller hun, hvad hun er blevet kaldt. 

Hvorfor ville mor ikke have mig?

Alice kan se alvoren i forældrenes øjne, og da de siger, at hun er adopteret, er den første tanke: Hvorfor ville hendes rigtige mor ikke have hende?

– Mine forældre fortalte hurtigt, hvor glade de var for, at de havde fået mig, men selv om de gjorde meget ud af at fortælle, at jeg var et ønskebarn, kunne jeg ikke lade være med at føle mig svigtet. Jeg var jo blevet valgt fra af den person, der skulle elske mig allermest, siger den nu 51-årige Alice Søvndal fra Ulfborg. 

Bortadopteret mod farens vilje

Hun spurgte sine forældre, hvordan de ville have det med, at hun opsøgte sin biologiske mor, men det gjorde hendes mor meget ked af det, så hun valgte at lade det ligge.

Opsøgte sin biologiske mor

I 2005 mistede Alice så sin far ved et pludseligt dødsfald, og da hendes mor nogle år senere gik bort, havde Alice ingen tilbage.

Hun havde som barn fundet et kongebrev, hvor der stod hendes mors navn og fødselsdato, og snart fandt hun frem til sin biologiske mor, Lis. 

Med svedige håndflader kredsede Alice om telefonen. Hun havde fundet nummeret til moderen, som boede på Sjælland, og da hun ringede op og hørte stemmen i den anden ende, forsvandt den årelange vrede og blev i stedet erstattet med et smil.

– Jeg kunne høre, at det var min mor. Den samme hæse stemme, og da jeg spurgte, om hun ville mødes med mig, virkede hun lige så begejstret som mig, fortæller Alice med et smil.

Det første møde

Bare tre uger efter kredsede Alice rundt i bilen ved en parkeringsplads i Odense, hvor hun første gang skulle mødes med den mor, hun aldrig havde kendt.

Adrenalinen pumpede i kroppen, men da hun ud af bilruden så en kvinde, var hun ikke i tvivl. Det var hendes mor.

Adopterer fire børn fra død veninde

– Jeg kunne genkende hende med det samme. Hendes holdning, det hele. Det var jo enormt mærkeligt, for jeg havde aldrig mødt hende før.

Mor døde kort efter

De næste mange timer gled snakken, som havde de kendt hinanden hele livet, og da de skiltes, havde Alice fået mange af de svar, hun havde ledt efter.

Den efterfølgende tid snakkede Alice og Lis jævnligt sammen, og de aftalte, at Lis skulle besøge Alice i Ulfborg.

Jeg gav min bror en søn

Men kort før besøget blev Alice ringet op med en besked, der væltede hendes verden: Den mor, hun netop havde fået kontakt til, var død af en blodprop, 74 år gammel.

Læs hele den rørende historie om Alice i det nye Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 16. november.

Her kan du se billeder af Alice og hendes mor:

Alice fandt sin mor

Sponsoreret indhold