Skæbner

Allan Olsen: Undskyld jeg drak mig fuld

28. februar 2017 Nina Sommer
Foto: Jacob Ljørring
Fra at være den hårde gadedreng blev Allan Olsen fra den ene dag til den anden lukket ind i filmverdenen. Men i takt med at den unge dreng blev hvermandseje, begyndte alkoholen at være et fast element i hverdagen. Venner og familie blev sekundære, og der skulle gå mange år, før Allan til sidst så sine dæmoner i øjnene.
Allan Olsen

Bubber møder Allan Olsen

Vesterbros værtshus er som en tryg hule. Det føles hjemmevant med den tykke cigaretrøg, summen af snøvlende stemmer og det brune interiør, der skaber præcis den stemning, som får skuldrene til at falde ned og smilet frem på læberne. Det er her, dagens belønning skal indtages.

Med sig i hånden har han sin datter, Malou, og da hun får placeret en kakaomælk foran sig, er der ro til, at han kan nyde en enkelt øl. Men som timerne går, bliver en øl til mange, og til sidst kan Malou ikke drikke flere kakaomælk. Nu vil hun gerne hjem. 

Pelle Hvenegaard: Overvejede at tage mit eget liv

– Jeg var alt for umoden og selvcentreret i den periode. Selv om jeg godt kunne se, at jeg sårede de mennesker omkring mig, var det ikke nok til at stoppe mit misbrug, fortæller 56-årige Allan Olsen.

Den kække dreng blev skuespiller

Med de sammenknebne øjne, og når smilet er størst, ligner han stadig den kække dreng, der filmdebuterede i ”Mig og Charly” tilbage i 1978. 

TV-lægen Charlotte Bøving: Tæv var min hverdag

Ud fra de mange præstationer på de skrå brædder og de film, jeg har set, har han altid fremstået som en glad dreng. Det er svært at se, at manden, der sidder over for mig på en cafe i det indre København, igennem så mange år har turneret rundt på byens værtshuse i flere dage i træk, været i slagsmål og været så langt ude, at familien var sekundær.

Men jeg er spændt på at høre, hvorfor en dreng, der havde alle mulighederne, var så tæt på at smide det hele på gulvet.

Læs resten af den gribende historie i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 1. marts 2017.

Her kan du se nogle billeder af Allan dengang og nu:

Allan Olsen: Undskyld jeg var fuld

Sponsoreret indhold