Skæbner

Alle Milles fem børn endte på børnehjem

1. marts 2016 Karin Heurlin
Mille elsker sine børn ligeså højt som alle andre mødre. Men hun svigtede dem i deres barndom. Nu har hun valgt at fortælle ærligt om sit barske liv og sine forkerte valg, som stadig plager hende. Bubber har mødt den 40-årige jyde, som håber, at hun med sin historie kan hjælpe andre. Hun er nemlig et bevis på, at det aldrig er for sent at ændre sig

Mille ville give sine børn en bedre barndom, end den hun selv fik. Men det lykkedes ikke. Allerede to måneder efter, hun blev mor for første gang, måtte hun aflevere sin baby til en plejefamilie.

Hun glemmer aldrig den dag, hun kørte ud til plejefamilien med sin lille datter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tårerne løb ned af hendes kinder, og hun måtte sidde længe med sit barn i armene, før hun kunne rejse sig og give den lille pige videre til den nye familie. Til sidst gjorde hun det. Hurtigt. Og uden at kigge på sin datter i en andens favn. Da hun gik fra huset med lange skridt, vendte hun sig ikke om.

- Det var forfærdeligt. Men jeg kunne ikke byde hende det her liv.

Stofferne trak altid i Mille

Mille var misbruger. Stofferne trak hele tiden i hende. Men det gjorde drømmen om en kernefamilie også, så Mille gik flere gange i misbrugsbehandling. Hun havde gode perioder. Og forfærdelige perioder, hvor hun stak sig på toilettet og efterfølgende lå og kastede op på sofaen. På trods af misbruget blev Mille ved med at få børn.

- Jeg troede, at alting blev bedre, hver gang, jeg var gravid.

Men intet blev bedre, når der kom en lille ny. Mille kunne ikke slippe sit misbrug. I flere år lykkedes det hende godt nok at holde så meget på facaden, at hun havde alle sine fem børn hjemme, selvom hun var narkoman.

Var både narkoman og mor til fem

- Jeg bildte mig ind, at det gik godt. At jeg kunne klare begge dele. I dag kan jeg godt se, at det var fuldstændig vanvittigt, siger Mille, som til sidst vejede 41 kilo og var meget langt ude. Det var på det tidspunkt, hun gav op og selv ringede til kommunen for at få hjælp.

Da sagsbehandlerne kom for at hente alle fem børn, rungede skrigene i hele huset. Børnene græd hjerteskærende og flere af dem forsøgte at gemme sig. Scenen var ubærlig.

Tog det rigtige valg for 11 år siden

Det er 11 år siden, at Mille endelig tog det helt rigtige valg. Hun valgte for sidste gang, at det skulle være slut med stofferne, og hun har holdt ved den beslutning lige siden.

I dag er hun en helt anden kvinde, og hun har en masse drømme for fremtiden. Den største drøm handler dog ikke om hende selv.

- Jeg håber sådan, mine børn kommer ud på den anden side og får deres egen kernefamilie. At det går dem godt. Men det tror jeg, det gør. De er nogle stærke unger.

Læs hele den gribende og meget ærlige historie om Mille i Ude og Hjemme nummer 9, som kan købes onsdag den 2. marts.

Sponsoreret indhold