Skæbner

Alvorligt syge Ibi Makienok: Vi har talt om skilsmisse

3. marts 2017 Anne Kristensen
Tv-værten Ibi Makienok blev i 2014 gift med fodboldspilleren Simon Makienok. Kort efter blev Ibi ramt af en alvorlig sygdom, som også tog hårdt på deres ægteskab. Men Simon har aldrig været i tvivl: Han vil blive hos Ibi og støtte hende gennem alt.

- At vi ikke er gået fra hinanden endnu, det er vildt. Den har været oppe at vende. Jeg har sagt til ham: ’Jeg kan godt forstå, hvis du ikke kan klare det her, for det er jeg ikke engang sikker på, at jeg selv ville kunne’.

Sådan siger tv-værten Ibi Makienok i et nyt interview i ALT for damerne.

Hun henviser til de ord, som hun har sagt til sin mand, fodboldspilleren Simon Makienok, efter at hun kort efter deres bryllup i 2014 blev ramt af dobbeltsidet nyresvigt.

Ibi Makienok om sin sygdom: Jeg er heldig

Ibi Makienok: Livet gav mig én på kassen

En sommermorgen samme år vågnede Ibi Makienok og kunne ikke se ud af det ene øje. Det blev starten til et voldsomt sygdomsforløb med utallige opkastninger, smerter flere steder i kroppen, der gjorde, at hun ikke kun gå eller stå, et ansigt, der hævede voldsomt op, en hud, der var gul, træthed, hårtab og meget mere.

Mette Line forlod sin syge mand: Den jeg elskede er væk

Og så en enorm uvished, da lægerne i lang tid ikke kunne finde ud af, hvad hun fejlede.

- Forestil dig dit liv kører på skinner. Du har en karriere, du holder af, og som du har kæmpet for i mange år for at blive anerkendt, du spiser sundt og træner hårdt, du er lige blevet gift og har købt en dejlig lejlighed, du har et velfungerende barn, og der er masser af kærlighed i hjemmet. Og så bum. SÅ får du sådan en på kassen af livet, at du bliver hevet ud af glansbilledet, får flået din krop i stykker af biopsier, undersøgelser, piller, tanker og traume, har Ibi tidligere sagt om sit sygdomsforløb.

Simon: Aldrig et tema at forlade Ibi

Sygdommen tog ikke kun hårdt på Ibi selv, men også på hendes forhold til Simon, afslører hun i interviewet med ALT for damerne.

Gav fremmed man sin nyre - og fik hans hjerte til gengæld

Men Simon, der også medvirker i interviewet, har aldrig været i tvivl om, at han ville blive hos Ibi og støtte hende gennem alt.

- Det har været en stor mundfuld, men jeg giftede mig med Ibi, fordi jeg vidste, det var hende, jeg ville være sammen med resten af livet. Derfor har det heller aldrig været et tema for mig, at jeg skulle forlade hende, siger han til ALT for damerne.

Voldsomme sygdomsbilleder

I dag er Ibi Makienok stadig mærket af sin nyresygdom, som er kronisk, og i januar delte hun på sin Instragram-profil en række voldsomme billeder af, hvordan sygdommen blandt andet påvirker hende rent fysisk:

Ibis voldsomme sygdomsbilleder

Sponsoreret indhold