Skæbner

Amalie er som en datter

19. marts 2009 af Søren Johannesen. Foto: Gregers Kirdorf
TV-lægen Peter Qvortrup Geisling har tabt sit hjerte til seks-årige Amalie fra Møldrup. De to mødtes under optagelserne til tv-programmet ”Diagnose Søges”, som sendes på DR 1.

I tv-programmet "Diagnose Søges", som blev vist på DR 1 onsdag aften, fik familien Dalsgaard fra Møldrup endelig det svar på det spørgsmål, de har stillet sig selv så længe: Hvad er der i vejen med vores datter Amalie?

I programmet sætter Ude og Hjemmes læge Peter Qvortrup Geisling og hans kollegaer på Rigshopsitalet i København sig for at løse mysteriet om lille Amalies sygdom. Det udvikler sig hurtigt til en fantastisk gribende historie - og til et helt særligt venskab mellem lægen og den lille pige.

- Amalie er bare så fantastisk. Min første tanke, da jeg mødte hende på gårdspladsen hjemme i Møldrup, var, at hun mindede mig om Sonja fra Saxogade, fortæller Peter, som i den grad har tabt sit hjerte til den lille, spinkle pige med det fine, lyse hår.

- Amalie er simpelthen en lysende engel. Det er ligegyldigt, hvilket lokale hun træder ind i, så fanger hun al fokus og spreder en god energi. Hun er et kærligt og omsorgsfuldt menneske. Man bliver bare i så godt humør, når man møder hende, forklarer han om sin nye ven for livet.

Lige siden Amalie kom til verden den 17. juni 2002, har både familie og læger vidst, at der var et eller andet galt. De har bare ikke kunnet finde ud af hvad.

Den lille pige, som i dag er seks år gammel, er født med to huller i hjertet, en forsnævring mellem hjerte og lunge og epilepsi - men hvorfor hendes hud er så tør, hvorfor hendes hår er så tyndt, hvorfor hendes ansigtsform er, som den er, og hvorfor hendes mentale udvikling ikke følger hendes jævnaldrende kammerater, har i årevis været en uløselig gåde for både læger og eksperter. Sådan er det ikke længere.

Læs om Amalies sygdom i Ude og Hjemme nummer 12

Sponsoreret indhold