Skæbner

Amanda kom aldrig hjem

19. april 2017 Katharina Andersen
Søren Lamberth
20-årige Amanda mistede livet på Roskilde Festivalen sidste sommer. Hun fik vejrtrækningsproblemer i sit telt, men endnu ingen ved, hvorfor hun skulle dø i så ung en alder. Amandas mor kæmper nu med en sorg og en uvished, der er svær at leve med. Alligevel forsøger hun at leve livet. At være der for sin søn og huske på alle de gode minder, hun har haft med sin datter.
Karina mistede sin 20-årige datter

- Noget så simpelt som et stykke krøllet julepynt fra børnehaven, som man som forælder måske ikke synes er vildt pænt, det betyder så meget nu. Karina Lassen spejder ud ad de store vinduer, mens hun fortæller om tabet af sin datter. Hun får tårer i øjnene, når hun tænker tilbage, og det er, som om minderne stille og roligt står skarpere for hver sætning, hun fortæller om sin datter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Amanda blev kun 20 år

I sommers blev hendes liv ændret markant. Karina er mor til Amanda Hjorhøj Lassen, der på tragisk vis mistede livet på Roskilde Festivalen i juli 2016. Hun blev kun 20 år, og selvom både læger og politi har gjort sit for at opklare, hvorfor Amanda skulle dø alt for tidligt, så ved endnu ingen hvorfor. Heller ikke Karina, der siden juli har måttet leve med en sorg og et tomrum, der runger, hver gang Karina mindes sin datter.

Det eneste Karina med sikkerhed ved, er, at Amanda fik vejrtrækningsproblemer den sommernat i juli. Hendes veninder kæmpede for at få liv i hende, men der var ikke noget at gøre.

Læs også: 5-årige Eigil fik hjertestop i 10 minutter

Lever med sorgen

I dag lever Karina stadig med sorgen. Selvom dagene stille og roligt bliver bedre, så går der endnu ikke en dag uden tårer.

– Jeg kommer aldrig videre uden begge mine børn, fortæller hun. Men hun forsøger alligevel at leve videre. For sin søn og sin families skyld. For selvom Amanda aldrig kommer tilbage, så er hun her lidt hele tiden alligevel. Hun er i minderne, i de små vaser i stuen, og så vil hun for altid være Karinas datter.

- Det varmer rigtig meget, at Amanda stadig er her. Hun har berørt rigtig mange mennesker.

Læs hele historien i denne uges Ude og Hjemme - nr. 16 2017.

Sponsoreret indhold