Skæbner

Anastasia fik hjerneoperation: Jeg har fået min datter igen

11. november 2015 af Joan Andersen. Foto: Morten Mejnecke og privat
Følelsen af at være verdens dårligste mor var hverdag for Rose. Hendes datter er født med en hjerneskade og havde flere tusinde epileptiske anfald om dagen. Rose mener, skaden skete under graviditeten. En hjerneoperation 9 år senere vendte heldigvis op og ned på livet for både mor og datter.

I flere år forsøgte lægerne at hjælpe Anastasia med alverdens piller, men intet hjalp. Derimod gjorde bivirkningerne hende aggressiv, og hverdagens prøvelser voksede.

– Jeg kunne næsten ikke kende mit barn. Da hun var 9 år, var en hjerneoperation den sidste mulighed. Det var ikke en let beslutning, siger Rose Maimonide fra Nordsjælland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På Rigshospitalet overlod hun med tungt hjerte sit ulykkelige barn i kirurgens hænder.

– Anastasia ville ikke. Hun gemte sig under dynen, var bange for alt det fremmede. Men jeg var jo nødt til at forlade hende. Give slip.

Læs også: Dennis Knudsen hos Østersø: Hun fortæller mig, hvornår depressionen slutter

Ventetiden var svær

I fire timer ventede Rose, mens hun magtesløs måtte affinde sig med uvisheden om sin datters skæbne.

– Det var de værste fire timer i mit liv. Jeg var så bange, at jeg havde svært ved at trække vejret, siger hun med blanke øjne ved erindringen om den værste – og, skulle det vise sig, bedste dag i sit liv.

Operationen gik nemlig bedre end nogen havde turdet håbe. Kirurgen havde skåret et område på størrelse med en femmer ud af Anastasias hjerne, og hun havde det godt.

Anastasia havde som 6-årig fået diagnosen børneabsence, hvor hun fik tusindevis, bittesmå epileptiske anfald hver dag, som gav hende blackout.

Læs hele historien om Rose og datteren Anastasia i Ude og Hjemme, som er på gaden i dag.

Læs også: Kevin gav tre andre livet

Fra frustreret mor til forfatter

Ingen ved med sikkerhed, hvorfor Anastasia fik en hjerneskade. Men Rose Maimonide mener, at den kan være opstået, fordi hun måske blev udsat for kviksølv eller hormonforstyrrende stoffer under graviditeten. I dag ved man, hvor meget fostre kan påvirkes af disse stoffer, men da hun fik Anastasia, var der ikke fokus på det. Derfor har hun lært sig selv alt, hvad hun ved, om bæredygtig livsstil uden kemi.

– Da jeg fandt ud af, at mange andre står med de samme spørgsmål, var det nærliggende at dele min viden. Så gik jeg i gang med at skrive min første bog ”Baby” og i sommer udkom min anden bog ”Dit sunde barn – sådan!”.

Sponsoreret indhold