Skæbner

Anna blev brutalt myrdet: Hjælpsomhed kostede hende livet

21. december 2016 af Carsten Holst. Foto: AOP og Scanpix
Anna Kristin viede sit liv til at hjælpe andre, og hendes tillid var uden grænser. Men da en teenagepige spurgte Anna Kristin, om hun måtte rede hendes hår, endte det i en tragedie.

Klokken var seks tidligt om morgenen tirsdag den 28. oktober 2014, da det ringede på døren hos ægteparret Magne og Eli Gillebo i byen Vollen sydvest for Oslo i Norge. Udenfor stod to politibetjente og en præst.

Ved synet af de tre vidste Eli Gillebo, at hun skulle have en grusom sandhed overbragt. Betjentene fortalte, at hendes 30-årige datter, Anna Kristin, var blevet dræbt af en kun 15-årig pige. Anna var blevet kvalt, og bagefter stukket talrige gange med en kniv. Drabet var sket samme nat på den børneinstitution, hvor datteren arbejdede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Emmas to børn blev myrdet: Jeg tænker på dem hele tiden

Morder fik sin dom efter to år

Da sandheden langsomt gik op for Eli Gillebo, nemlig at hun havde mistet det mest dyrebare i sit liv, sin elskede datter, skreg hun i morgenmørket sin fortvivlelse og afmagt op mod himlen. ”Kære Jesus, nu må du hjælpe os”.

Det er nu lidt over to år siden, at Eli og Magne Gillebos verden styrtede i grus. Den teenagepige, der på grusom vis dræbte deres datter, fik for nyligt, den 6. oktober, siden sin dom ved landsretten i Oslo. Hun blev dømt til forvaring i ni år, og retten fastsatte en mindstetid på seks år.

Dermed er den nu 17-årige drabspige den yngste i norsk retshistorie, der er blevet idømt en forvaringsstraf.

Myrdede teenager for 32 år siden: Fældet af sin datter

- Det er et paradoks, at Anna Kristin blev dræbt, mens hun prøvede at hjælpe et andet menneske til et godt og bedre liv, udtalte Eli Gillebo efter dommen.

Myrdet på sin første nattevagt

Anna Kristin Gillebo Backlund var det sødeste, mest hjertevarme menneske, man kan tænke sig, og hendes hjerte bankede specielt for børn og unge, der har det vanskeligt psykisk.

Mandag den 27. oktober 2014 skulle Anna Kristin have sin første nattevagt på børneinstitutionen i Vollen. Samme dag havde hun fået en kort orientering om, hvordan hun natten igennem skulle forholde sig overfor den 15-årige pige.

Lod sin baby drukne i havet: Nu har hun fået sin straf

Teenageren havde flere drabsforsøg bag sig, blandt andre havde hun forsøgt at myrde sin egen far. Pigen var besat af tanken om at dræbe et andet menneske.

Den anbragte pige og Anna Kristin var i flere måneder kommet godt ud af det med hinanden. Men den 30-årige socialrådgiver havde ikke kendskab til, at den 15-årige pige i sin dagbog havde beskrevet sin lyst til at dræbe, og at hun også havde udpeget sig et offer, nemlig Anna Kristin.

Dén nat fik pigen desværre held til at udføre sine planer.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden den 21. december, får du hele historien om den skæbnesvangre nat, den efterfølgende retssag og de to kvinders vidt forskellige opvækst.

Anna Kristin myrdet af pige hun hjalp

Sponsoreret indhold