Bamse redder Izabelles liv

Den store, lyserøde bamse var egentlig et impulskøb til deres datter. Derfor var der heller ingen, der kunne forestille sig, at den ville ende med at redde deres datters liv, mens den lille pige lå og sov i sin seng.

I den lille barneseng sidder den store, lyserøde bamse. Den er ikke længere lige så fin og blød, som da den blev købt. I stedet har den en sort plamage som et evigt vidnesbyrd om, hvilken heltegerning den har præsteret, og den vil til evig tid have en helt særlig plads i familien.

 

Historien begynder for to år siden, da den nu 30-årige Jennifer Pezic var højgravid. Hun og kæresten Almin havde fundet et dejligt hus i byen Hisings Kärra, nord for Gøteborg, til den voksende familie og købte ind til den lille pige, som voksede i Jennifers mave. Det var mest de praktiske ting, de skulle have klaret, men den vordende far, 26-årige Almin, kunne ikke stå for den fine lyserøde bamse. 

Den 17. maj 2018 kom den lille pige til verden, og hendes stolte forældre havde et fint pigeværelse klar med den lyserøde bamse, der ventede på hende i sengen. Hun lå ofte og krammede sin nye ven, der med sit lyksalige smil og brune øjne blev hendes yndlingsbamse. 

Familien, der også tæller den lille chihuahua Beppo, trivedes i deres nye tilværelse, og børnepasning var der altid mulighed for, da familie og bekendte bor tæt på. Derfor var det også ren lykke, da Jennifer fødte sønnen Milian. 

Skræmmende syn

Lykken fik dog en forskrækkelse den 27. juli. Efter at de havde spist, blev Izabelle puttet omkring halv ni. Jennifer gik ind i soveværelset med sin en måned gamle søn Milian, der stadig var så lille, at han sov i soveværelset. Almin sad ved siden af i et værelse og arbejdede ved computeren.  

Pludselig kunne han høre noget udenfor. Det kom fra gågaden, der lå lige uden for baghaven, og han åbnede et vindue for at se, hvad der skete. En stor hæk omkranser ejendommen, men han kunne skimte en fyr, der havde noget i hånden. Det lyste op, og med en høj fart kom det mod huset og ind ad vinduet i Izabelles værelse. 

– Pludselig hørte jeg et højt brag, og så kom der en brændt lugt. Izabelle råbte og græd inde fra sit værelse, mens Almin råbte, at jeg skulle skynde mig ind og hente hende, fortæller Jennifer, der løb ind på sin datters værelse, hvor et skræmmende syn mødte hende. 

En blanding af røg og blinkende lys i forskellige farver fra fyrværkeri fyldte rummet. Lysperlerne sprang rundt i et stort kaos, mens Izabelle stod skræmt i sin seng. 

LÆS OGSÅ: Emilia blev solgt som barn

– Jeg vidste ikke, om det brændte, men jeg måtte bare have fat i Izabelle og ud af huset. Jeg havde så meget adrenalin i kroppen, og jeg kunne nærmest ikke tænke, siger Jennifer. 

Mens hun havde et fast greb om sin grædende datter, var Almin løbet ud ad hoveddøren og ud på vejen. Han havde set en gruppe drenge flygte derfra. 

– Almin nåede desværre ikke at få fat i drengene, og da han kom tilbage, gik vi ovenpå for at se, hvilke skader der var. 

 

Brandmærker i børneværelset

Familien blev mødt af et chokerende syn. Den vildfarende raket havde lavet brandmærker i hele børneværelset. Både loft, gulve, vægge og legetøj havde sorte plamager, og da de kiggede i Izabelles seng, kunne de se aske. Men de fik det største chok, da de så den lyserøde bamse, der sad i fodenden af deres datters seng. Trods det godmodige smil havde den et sort hul midt i hovedet, hvor det så ud, som om den var blevet skudt. 

– Det var først der, det gik op for os, hvor galt det kunne være gået. For havde det ikke været for bamsen, havde raketten ramt hendes Izabelle i stedet, siger Jennifer. 

De efterfølgende dage havde familien det rigtig skidt, og Izabelle havde svært ved at sove. Selv her flere måneder efter er hun bange for høje lyde.

LÆS OGSÅ: Tre år i helvede

– Det kan få hende til at fare sammen, når telefonen ringer, og hun reagerer stærk, når vi tænder støvsugeren. Så kan man se panikken i hendes øjne, forklarer Jennifer, der ikke har kunnet lægge sin datter til at sove på sit eget værelse efter ulykken. Hun sover enten i sin barnevogn eller ved siden af forældrene i sengen. 

Familien har med hjælp fra en psykolog fået nogle redskaber til at hjælpe Izabelle af med frygten. En af metoderne er, at hun skal klappe støvsugeren, når den har været tændt. 

– Det er øvelser, der skal udføres trin for trin, og de har været en kæmpe hjælp, fortæller Jennifer. 

Evigt minde

Både Jennifer og Almin ryster på hovedet over, at nogen kan finde på at skyde en raket mod et åbent vindue, og de vil med deres historie gerne sætte fokus på, hvor galt det kan gå. 

Alligevel priser familien sig lykkelig for, at det trods alt ikke gik værre. Jennifer og Almin prøver nu at skabe en ny stemning i Izabelles værelse, og de hvide vægge er blevet malet over med en rosa farve. De har også købt nyt legetøj, og det lille indiske telt, som hun havde stående i hjørnet af sit værelse, er smidt væk, da lugten af raketten stadig sad i det. 

Men én ting vil de aldrig smide væk. Nemlig den lyserøde bamse, der trods sine skader vil være et evigt minde om, hvor heldige de har været. 

– Se, Bamsen smiler stadig, griner Jennifer.