Skæbner

Bethina har tabt sig 300 kilo: Mad var min medicin

23. august 2016 af Joan Andersen. Foto: Gregers Kirdorf
Hele sit liv har Bethina kæmpet mod sin vægt. Hun skiftevis kørte mad indenbords i ufattelige mængder eller sultede sig. Hun var kun 14 år, da hun rundede 100 kilo. Hun har smidt 300 kilo – og taget dem alle på igen. Hun vidste ikke, hun led af Danmarks mest udbredte spiseforstyrrelse, den som ingen taler om: Tvangsoverspisning.
Bethina har tabt sig 300 kilo: Mad var min medicin

Mad blev fortæret i ufattelige mængder. Tre hotdogs, to poser slik og chips til dessert. Mens ædegildet stod på, var tanker og følelser sat på standby. Her fandt Bethina sit åndehul i livet.

Men bagefter blev hun ramt af et voldsomt selvhad. Hun var led ved sig selv og gjorde alt for at skjule sine madvaner og den sygdom, hun ikke anede, hun havde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Mad og moral

Mad dulmer følelser

- Jeg var psykisk dårlig, og jeg forsøgte at dække over det ved at spise. Dengang troede jeg, at maden var problemet. Jeg skulle bare tage mig sammen og gå op kur, fortæller 41-årige Bethina Hansen fra Vamdrup i Sydjylland.

Men luk munden og let røven-metoden virkede ikke. Bethina led at tvangsoverspisning.

Sygdommen stod den i fuld flor, og da hun ramte teenagesårene. Som 14-årig vejede hun 100 kilo og spiste dagligt en pose ostepops.

Bethina vejede 120 kilo, da hun var størst. Hun tabte sig med jævne mellemrum, og i perioder havde hun anoreksi og bulimi.

- Jeg så det slet ikke som en spiseforstyrrelse. Jeg følte mig bare vanvittig forkert, siger hun.

Kunne ikke mærke sig selv

Spiseforstyrrelsen fortsatte ind i hendes voksenliv, hvor hun blev gift og fik børn.

- Noget af det, jeg havde glædet mig mest til i mit liv, var at blive mor, men jeg kunne næsten ikke mærke det, fortæller Bethina.

Test dig selv: Overspiser du?

Hun lagde alt til side for at være der for sin familie, men hun kunne ikke være nærværende.

- Mine børn har lidt under min sygdom. Jeg har gjort mit bedste, og det har ikke været godt nok. Men det er det nu, slår hun fast.

I Ude og Hjemme nr. 34, der er på gaden onsdag den 24. august kan du læse, hvordan Bethina fik styr på sin spiseforstyrrelse.

Vi sætter fokus på tvangsoverspisning, og du får en guide til, hvordan du kan slippe din overspisning.

'

Camilla Framnes' 13 bedste slankeråd:

Camilla Framnes: Her er mine 13 bedste slankeråd

Sponsoreret indhold