Betinas søn druknede efter bytur: Tiden er gået i stå

Betinas 19-årige søn Mark Corneliussen forsvandt efter en bytur i Odense. Først fem dage efter blev han fundet. Dykkere fiskede ham op af i Odense Å, og Betina fik bekræftet sit værste mareridt. Nu står hun frem med et opråb til unge: Pas på hinanden.

– Jeg havde en helvedes nat i nat. Jeg græd og græd og græd. Jeg har hans trøje, den han havde med i byen, den dufter stadig af ham. Den skal ikke vaskes. Den skal bare have lov til at hænge her. Jeg har behov for at kunne mærke hans nærvær.

39-årige Betina Corneliussen har haft problemer med at sove siden lørdag den 19. oktober i år. Aftenen før var hendes ældste søn 19-årige Mark i byen i Odense med nogle kammerater. Han gik på FGU i Nyborg og boede hos en kammerat.

Den sidste samtale

Den fredag aften i Odense stod han pludselig uden telefon, penge og kort, så Betina talte med ham klokken 23.30, hvor han ringede fra en telefon, han havde lånt af en pige. Vennerne var gået fra ham.

– Han var rigtig ked af det. Han gik meget højt op i sin telefon. Jeg sagde til ham, at det er lige meget med telefonen. Det finder vi ud af hen ad vejen. Og så slutter vi af, hvor jeg siger: ”Bliv, hvor du er, så finder jeg ud af noget herfra.”

Da Betina forsøgte at få fat i Mark igen, var han væk. Nogle dage senere viste politiet hende overvågningsvideoerne, hvor hun kunne se Mark gå gennem Odense ned mod åen.

Bekymringen

Allerede om lørdagen kunne hun mærke, at der var noget galt. Betina undrede sig over, at hun ikke hørte noget fra ham, men både hun og Marks lillebror 17-årige Nicklas håbede, at han ville ringe lige om lidt. Men opkaldet kom aldrig. Familien ringede rundt til alle hans venner, men ingen vidste noget. Mark blev meldt savnet lørdag aften.

Læs også: 16-årige Liam har haft tre hjerneblødninger

– Søndag går det op for mig, at jeg ikke kan mærke ham. Han er her ikke. Alle folk siger, at jeg skal holde fast i håbet, men det er lettere sagt end gjort, for jeg kunne ikke mærke ham, og så vidste jeg godt, at det kun var et spørgsmål om tid, fortæller hun.

Mandag dukkede Marks telefon op i garderoben på The Old Irish Pub, hvor han sidst blev set. Den lå i lommen på hans trøje, som nu hænger over stoleryggen i hans mors lejlighed på Amager.

Efterlyst

I mellemtiden gik den helt store eftersøgning i gang med hjælp fra den frivillige organisation Missing People og politiet.

– Der kom jo 20 millioner beskeder. ”Vi har set ham her ved 7Eleven”, ”Vi så ham gå den her vej”. En skrev til mig, at han var blevet kidnappet og kastet ind i en hvid bil, andre så ham køre rundt i en grøn bil. Men han var der ikke. De har set ham gå gennem Odense, som man kan se på overvågningen, siger Betina.

Læs også: Elin mistede sine fingre og underben

På Google kunne Betina se, at Mark ikke blot havde retning mod Odense Å, men også mod en gammel vikingeborg. Han var dybt fascineret af vikinger, så måske er han gået derhen. Hun forsøgte at give oplysningen videre til politiet, men betjenten ringede ikke tilbage. Betina undrede sig, og sagde til Nicklas, at nu står der sikkert snart to betjente i deres hjem.

To timer senere ringede de på døren og gav Betina den værst tænkelige besked. Mark er død. De har tidligere den onsdag fisket ham op ad Odense Å.

Mark var druknet

– Jeg følte, jeg blev revet i tusind stykker. Jeg græd og græd og græd. Det var uvirkeligt. Er det ikke bare en ond drøm, som jeg kan vågne op fra? Men det er det jo ikke. Billedet af de to betjente vil aldrig forsvinde, siger Betina og forsøger at blinke tårerne væk.

Læs også: 5-årige Diana blev forladt af sin mor

To dage senere, en uge efter Mark forsvandt, samlede Betina sin familie og nærmeste venner for at tage til Odense og sige endelig farvel til sin dreng.

– Jeg ville have mine børn med ind. Jeg kan ikke rigtig huske det. Folk siger, at jeg har skreget. Det hele knækkede bare, og jeg rystede over hele kroppen. Jeg ville bare gerne have lov til at røre ham. Så gik jeg nærmest i trance og stod og aede ham. Hans læber var helt tørre, og han var kold, men han havde et sted i ansigtet, hvor han var blød. Så fik vi alle sammen sagt farvel.

Læs også: Maria blev gravid som 16-årig

Betina har fem børn, Belinda, 22, og Nicklas,17, som begge er Marks helsøskende. Og så har hun to sønner på 11 og 14 år, som bor hos deres fædre.

– Mark var stadig pæn, bortset fra nogle mærker i ansigtet. Det er sådan jeg husker ham, siger hun med et forpint smil.

– Jeg føler simpelthen, at uret er gået i stå.

Pas på hinanden

Betina har en appel til de unge mennesker, især unge mænd.

– Pas bedre på hinanden. Når I går i byen, så lad være med at gå fra hinanden. Bliv sammen. Hvis en person er blevet for fuld, så sæt personen i en taxa, kontakt forældrene eller en kammerat. Lav nogle aftaler, inden I går i byen, eller hav det som en fast regel. Vær der nu for hinanden!

– Der er ikke andre forældre, der skal opleve det her. Smerten er alt for stor, siger hun.

Læs også: Steffanie brød med sin mor: Jeg har aldrig følt mig elsket

– Folk siger også, at du lærer at leve med det. Nej, det gør jeg ikke. Jeg kommer til at leve, som jeg har det nu. Jeg tror ikke, jeg kommer videre fra, hvor jeg er nu. Smerten forsvinder aldrig.

– Jeg kan altid håbe, at han sidder deroppe og har en fest med sin far og sin morfar, siger Betina, som nu har besluttet sig for, at hun alligevel ikke vil på de ukendtes grav. Hun vil ligge ved siden af Mark.

Sang til Mark

Marks lillebror, 17-årige Nicklas Corneliussen, har lavet en sang til sin storebror. Sangen blev udgivet på Sportify og Youtube den 23. november, præcis en måned efter Mark blev fundet. Sangen bliver udgivet under kunstnernavnet NC og hedder Løvehjerte.