Skæbner

Bettina blev banket ihjel: Jeg tilgiver ham aldrig

22. oktober 2019 af Joan Andersen. Foto ogvideo: Gregers Overvad
Brian savner Bettinas glade blik, når hun begejstret vinkede med arme og ben, hver gang de så hinanden, selv om det var hver dag. Han vil aldrig tilgive den mand, der mishandlede hende til døde.

Sidste gang, Brian så Bettina, sad hun i sin lille Suzuki Swift og vinkede begejstret til ham med arme og ben. Han vinkede ikke tilbage, for han var irriteret over, at hun kørte bil.

– Jeg har meldt hende og kæresten flere gange, når de har kørt rundt og været helt væk på sovepiller og guldbajer, fortæller Brian Arnsfeldt Hansen, 41.

Samme aften blev 34-årige Bettina Kjær Arnsfeldt Olsen slået ihjel af sin polske kæreste i sin egen lille bil. Hendes mishandlede lig blev først fundet 12 dage senere. Efter en massiv eftersøgning med Brian i spidsen blev hun fundet i sin lejlighed i Stege i et lille rum på en repos godt gemt væk i en madras under et sammenklappet bordtennisbord.

– Hun sagde flere gange, at han blev hendes død. Det fik hun så ret i, siger Brian og kigger ned i jorden.

Bettina blev banket ihjel: Jeg tilgiver ham aldrig

Misbrug og vold

Bettina var kærester med en af Brians bedste venner. De var soulmates og ville være sammen for altid. Men lykken endte brat, da han døde i en trafikulykke.

Det er 16 år siden nu, at sorgen og fortvivlelsen slog Bettina ud af kurs og ændrede hendes liv for altid.

– Det førte til et misbrug af sovepiller. Hun passede sit job, men det gik den forkerte vej, siger Brian.

Jeg troede jeg skulle dø

Bettina begyndte at drikke i 2015 eller 2016, og hun hentede sovepiller på recept en gang om ugen. Og det var i misbrugsmiljøet, hun mødte sin nye kæreste, polakken Bartlomiej Sykulski.

– Hun havde et par dumme kærester, inden hun mødte ham her, som var helt dum, fortæller Brian, som allerede ved det første møde vidste, at den var gal, for manden underholdt med, at han havde prøvet heroin.

– Vi vidste alle sammen, at han slog hende. Hun var gul og blå hele tiden. Hun meldte ham to gange om ugen, men trak det tilbage igen, når politiet kom, forklarer Brian.

To gange var han vidne til, hvordan Bettina skrækslagende flygtede fra sin voldelige kæreste over vejen i sikkerhed hos Brian.

– Den ene gang stod jeg og tappede ham oven i hovedet med en billardkø. Hvis mine drenge ikke havde været der, så var det måske mig, der var blevet morder, men jeg kunne jo ikke røre ham foran drengene, siger Brian.

Hvor er Bettina

Tirsdag den 14. november 2017 blev Brian kontaktet af sin fætter.

Bettina var forsvundet. Hun var ikke mødt op til en aftale med en veninde om mandagen. Hun havde heller ikke hentet sine sovepiller, og deres morfar havde hverken set eller hørt fra hende i to dage.

Da Bettina stadig ikke var dukket op om torsdagen, tog Brian affære.

– Jeg kravlede op på taget og ind gennem et smadret vindue i hendes lejlighed, fortæller han.

Her døde fire børn og en far

Lejligheden var tom. Der var ingen spor af Bettina.

– Jeg stod på en stol og kiggede op på reposen. Der var jeg en halv meter fra hende, men det vidste jeg selvfølgelig ikke. Hun blev først fundet otte dage senere. Mus havde spist af hende. Politiet har sagt, at jeg ikke skal bebrejde mig selv noget, for hun var godt gemt, fortæller Brian, som kørte direkte fra lejligheden til politiet, hvor han meldte Bettina savnet.

Næste dag begyndte de at lede.

Eftersøgningen

Brian havde en idé om, at kæresten vidste mere, end han ville fortælle.

– Han var fuldstændig kold. Vi sad og snakkede helt normalt, men han kom med forskellige forklaringer på, hvor Bettina var. Først var hun hos en veninde, så på psykiatrisk afdeling. Det gav ikke mening, forklarer Brian.

Brian satte en kæmpe eftersøgning i værk. Folk fra nær og fjern kom og hjalp.

71-årige Mona: Ingen skal bestemme, hvordan jeg går klædt

Brian stod op kl. 5 og svarede på beskeder og organiserede eftersøgningen, inden han vækkede sine drenge og sendte dem i skole. Derefter ledte han efter Bettina hele dagen i buske, krat og mudrede marker, inden han skulle hjem og være far igen. Når drengene sov, var han igen på telefonen og facebook.

– Det var åndsvagt hårdt. Det værste var, hvis vi gik forbi hende uden at se hende, mens hun stadig var i live, fortælle han.

Selv var han overbevist om, at hun var død, men håbet levede.

Den 19. november blev Bettinas kæreste anholdt. Eftersøgningen fortsatte, indtil den 24. november, hvor politiet rykkede ud til Bettinas lejlighed.

Fandt hendes lig

– Vi havde været ude og lede hele dagen, da en betjent ringede. Jeg skulle komme med det samme. Vi havde lige været i lejligheden halvanden time før, for vi skulle finde noget af hendes tøj til sporhundene. Nu var hele området spærret af, fortæller han.

– Der gik lidt, inden jeg opfattede det. Filmen knækkede. Jeg kan bare huske, at jeg bukkede sammen og min kæreste kom løbende over til mig. Inderst inde vidste jeg det jo godt, men håbet var der.

– Det er surrealistisk, at de fandt hende derinde. Men hun var meget lille, vejede måske 45 kilo, og hun var krøllet ind i en madras mellem nogle store rør og med et bord over. Han har været dygtig til at gemme hende.

– Godt, det ikke var os, der fandt hende, for så havde det været det sidste minde. Nu er det hendes glade blik, siger Brian.

Efterspil

Da Brian læste anklageskriftet, fandt han ud af, hvad der i virkeligheden var sket med hans kusine.

– Det var rigtig hårdt at læse, siger han.

Bettina havde 97 skader på kroppen. Politiet mener, at hun fik et reb om halsen og blev bundet fast til nakkestøtten i bilen. Obduktionen afslørede uhyggelige detaljer. Bettina havde massive skader i ansigtet, brækkede ribben, brud på næsen, rygsøjlen og skulderblad samt blødninger og hudafskrabninger over det meste af kroppen.

Den 29-årige Bartlomiej Sykulski blev 22. august i år idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandig.

Efter kræftsygdommen: Jeg bliver aldrig den samme igen

– Han fik den hårdeste straf. Men efter syv år i fængsel bliver han sat fri på gaden i Polen og kan begynde et helt nyt liv, hvor ingen kender ham. Den første kvinde, han møder, kan blive forelsket i ham, og han kan gøre det samme igen, siger Brian.

–Vores Bettina er mere værd end syv år. Hun havde 97 skader på kroppen. Han har banket hende ihjel. Han burde få livstid, siger Brian.

– Han kan også sagtens komme til Danmark igen, hvis han har lyst. Han har boet i her, siden han var 13-14 år. Men han kommer ikke til Møn, slår han fast.

– Jeg kan aldrig tilgive ham. Han har mishandlet hende i to, tre, fire, fem timer. Hun har lidt, hun har været bange, siger han.

Vold i forholdet

Hvert år bliver i gennemsnit 12 danskere dræbt af deres partner eller ekspartner. I 2017 var Bettina en af dem.

Oplever du vold i dit forhold, kan du ringe anonymt til den døgnåbne hotline på 70 20 30 82. Læs mere på partnervold.um.dk

Sponsoreret indhold