Skæbner

Bevidstløse Dan mærkede Gittes kærlighed

6. december 2012 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Lars Horn
Det kan have en livsvigtig betydning at få sygebesøg af sin elskede, når man er bevidstløs og svæver mellem liv og død. Det viser historien om Dan og Gitte.
Gitte med sin elskede Dan, som blev reddet af kærlighed
Gitte med sin elskede Dan, som blev reddet af kærlighed

I dag er Gitte ikke i tvivl om, at det har haft afgørende betydning, at hun hver eneste dag besøgte sin hårdt sårede mand, selv om han var dybt bevidstløs.

- Det var meget mærkeligt. Dan var i koma og jeg kunne ikke komme i kontakt med ham. Men hver gang jeg kom ind i rummet, kunne jeg se på maskinen ved hans seng, at hans blodtryk steg. Han kunne fornemme, jeg var der, fortæller 24-årige Gitte Møller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Louises lillebror dræbt af fartgal billist - "Jeg tilgiver ham aldrig"

Atter tilbage hos Gitte

Det er nu et år siden, at Gitte havde sine faste daglige ture til Skejby Sygehus for at våge over sin kæreste. Her var den 35-årige landbrugs-mekaniker, Dan Hørup Stück, indlagt i næsten fem måneder efter en voldsom trafikulykke i november.

- Sådan en ulykke ændrer ens værdier. Man bliver på en måde dybt taknemmelig for livet og de små nære ting får mere værdi. Mit og Gittes forhold er blevet meget stærkere. Det har haft stor betydning, at hun var der for mig, da det så allerværst ud, lyder det fra Dan, der i dag næsten ligner sig selv.

Usikker fremtid

Ulykken, der kunne have ændret alt, var uset voldsom. Selv da det stor klart, at Dan ville overleve, så var det i lang tid uvist, om han ville blive andet end en grøntsag i en kørestol.

Han havde en dyb flænge i panden, brud omkring øjnene og samtlige ribben var brækket. Men de indre blødninger fra bl.a. milten var det mest livstruende, ligesom flere organer en overgang satte ud på samme tid. Oveni spøgte risikoen for en alvorlig hjerneskade. Gitte stod ved hans side, da han efter en måned blev vækket fra sin koma.

LÆS OGSÅ: Rikkes mand forsøgte at stoppe en vanvittig taxa-chauffør ved at hænge fast i bilen med 120 km/t

Dan kunne intet

- Alt var som en tåge for mig, og jeg kunne absolut ingenting. Og jeg kunne ikke sige noget pga. slangen i min hals, fortæller Dan.

Men selv om udsigterne så sorte ud, så var det en lykkelig Gitte, der stod ved sengelejet hver dag. Det gik nemlig stille og roligt fremad. Efter en uge begyndte Dan igen at kunne sige noget. Og så betød det mindre, at han ikke var i stand til andet end at bevæge sit hoved ganske lidt. Gitte så lyst på livet.

Forældrenes støtte

- Jeg var bare lykkelig. Jeg havde hele tiden været overbevist om, at Dan nok skulle klare det. Nu vidste jeg, at han ville overleve, og jeg var ligeså sikker på, at han nok skulle kæmpe sig ovenpå igen, lyder det fra Gitte, der under forløbet fik stor hjælp fra familien.

Blandt andet kørte hendes forældre næsten altid med hende den lange vej til Skejby. Men næste gang de skal være hendes støtte bliver det på en glædens dag, hvor de skal hjælpe deres datter op af kirkegulvet. Gitte og Dan skal nemlig giftes til foråret.

De snød alle døden

I galleriet her kan du læse en masse mirakuløse historier om heldige danskere, der alle har snydt døden på den ene eller anden måde:

Sponsoreret indhold