Skæbner

Birgitte blev misbrugt: Jeg kan ikke bruge hadet til noget

14. november 2016 Nina Sommer
Foto: Privat
Da 9-årige Birgitte mødte den 40 år ældre Egon, syntes hun, at han var sød. Hun elskede at gå ture med hans hund, og han gav hende den opmærksomhed, hun ikke fik derhjemme. Men det hyggelige samvær blev begyndelsen på 10 års seksuelt misbrug.

– Jeg kan godt hjælpe dig med at bygge et kaninbur, men så skal jeg have tre kys til gengæld.

Ordene kommer fra den 40 år ældre Egon og er rettet mod 9-årige Birgitte.

LÆS OGSÅ: Misbrugt af sin mors kæreste

Savnet af hendes elskede hund, der blev aflivet, har skabt et brændende ønske om kaniner, hun kan nusse om og passe på. Tre kys kan hun godt klare, og da buret er færdigt, indkasserer Egon sin belønning midt på munden.

– Jeg tænkte, at det var der jo ikke noget galt i. Jeg måtte ikke få kaniner, hvis jeg ikke havde et bur, så jeg var faktisk bare glad for, at han ville hjælpe mig, fortæller den 30-årige Birgitte Bovbjerg fra Skiveområdet.

Birgitte voksede op med sin lillesøster og sin mor og far i en lille by i Jylland.

LÆS OGSÅ: Vågnede på bunden af åen

Ressourcerne var knappe, og det var ikke altid, at der var aftensmad eller mad i køleskabet. Derhjemme var der ofte hundelort på gulvet, og lugten af cigaretrøg lå som en konstant tåge inden for husets fire vægge.

Blev hurtigt voksen

Følelsen af at skulle være den voksne havde allerede groet sig fast i Birgitte, da hun var barn.

Faderen var ofte væk fra hjemmet, og selv om hendes mor prøvede at sørge for de huslige ting og køre datteren til og fra fritidsaktiviteter, følte Birgitte ofte, at det var hende, der skulle tage sig af sin mor.

LÆS OGSÅ: Jeg blev solgt til sex

– Jeg savnede en mor, der havde overskud til mig. En, der spurgte ind til, hvordan jeg havde det, og som kunne give mig omsorg og opmærksomhed. Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt havde ondt i halsen, men jeg sagde ikke noget, fordi jeg skulle være den stærke, forklarer Birgitte, der udadtil virkede som en stille pige.

Er ikke vred

Trods de store konsekvenser for hendes liv, som det 10 år lange misbrug har haft, så er Birgitte ikke vred på Egon.

- Jeg føler intet had, for jeg har fundet ud af, at det er en følelse, jeg ikke kan bruge til noget. Det vigtigste for mig er at fokusere på at leve mit eget liv, siger hun.

Læs hele den hjerteskærende historie i Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 16. november 2016.

Her kan du se nogle billeder af Birgitte i dag:

Birgitte blev misbrugt

Sponsoreret indhold