Skæbner

Blev kaldt fede ko: Hyldet på facebook

7. december 2015 Joan Andersen
Sandra kom til at skubbe til en kvinde i bussen. Hun blev kaldt fede ko, både hun og alle andre i bussen måtte de næste 10 minutter høre på, hvor ulækre fede mennesker er. Nu tager hun til genmæle på facebook.

- Kære modelsmukke kvinde i bussen og dine lige så smukke veninder.

Sådan starter Sandra Lykke Möller et opslag på facebook, som er blevet delt mere end 31.500 gange og liket af endnu flere. Hun håber, den modelsmukke kvinde og hendes veninder ser hendes opslag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: De blev stjerner trods mobning

Fede ko

Sandra kom til at skubbe til kvinden i bussen, da hun forsøgte at komme længere ned bagved for at gøre plads til de mange mennesker bag sig.

- Undskyld, jeg er ked af jeg kom til at skubbe til dig, skriver hun.

- Jeg fortjente sikkert også en kommentar med på vejen, men var det virkelig nødvendigt at føje "fede ko” til din kommentar? spørger hun.

LÆS OGSÅ: Mobning fik 13-årig til at flygte ind i døden efter fem år

Mobbet og ydmyget offentligt

Efterfølgende brugte den smukke kvinde og hendes veninder 10 minutter på højlydt at diskutere, hvor ulækre fede mennesker er, og hvor stor en belastning de er for samfundet.

- Da jeg sad på mit sæde og lyttede til jer tre et par rækker væk, kunne jeg ikke lade være med at lytte og tænke lidt for mig selv, fortæller Sandra.

- Da du til din veninde brokkede dig over at det var ulækkert at man kunne blive tvunget til at sidde ved siden af fede mennesker i bussen, da tænkte jeg på om andre folk i virkeligheden har mest i mod at sidde ved siden af mig og mine 92 kg eller dig og den cigaretrøgslugt, jeg bemærkede hang ved dig, da jeg kom til at skubbe til dig?

- Da din veninde højlydt sagde, at fede mennesker kostede samfundet så mange penge i sygdomsbehandling pga. diabetes og hjertesygdomme, og du gav hende ret, tænkte jeg igen på cigaretlugten og tænkte at lige der, skulle man måske bare feje for egen dør først.

LÆS OGSÅ: 2-årig voldtaget og myrdet af stedmor

Dovne mennesker

Veninderne blev enige om, at fede mennesker er dovne. Sandras virkelighed ser noget anderledes ud, end den virkelighed veninderne opfandt den dag i bussen.

- Da I blev enige om at fede mennesker er dovne, tænkte jeg på, at jeg var på vej på arbejde på plejehjemmet. Som social- og sundhedsassistent - en uddannelse jeg har kæmpet mig til på trods kronisk sygdom, der giver smerter og nedsat energiniveau, fordi jeg brænder for at hjælpe andre mennesker, skriver Sandra.
- Jeg tænkte, at ironisk nok, så var det måske din mor/far/bedstemor/bedstefar eller anden pårørende jeg i aften hjælper på toilettet, hjælper med at få noget at spise, holder i hånden og trøster, fordi de er bange eller savner deres familie, imens jeg selv løber rundt og ikke kommer på toilettet eller spiser før efter kl. 20 i aften, fordi jeg gerne vil hjælpe alle min beboere, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Betalte stresset mors indkøb – men historien endte tragisk

Et godt menneske

Egentlig tænker Sandra ikke dårligt om venindeflokken. Men hun har ondt af dem.

- Der må være en grund til at du/I er så hårde.

- Jeg vil ikke undskylde min vægt. Jeg ved godt, det ikke er sundt at veje 92 kg, og jeg ville også gerne tabe mig, men det er svært, og jeg ELSKER mad.

- Jeg vil hellere være en "fed ko", end jeg vil være kold og hård, skriver hun, inden hun slutter af med at sprede lidt kærlighed.

- Kærlighed, accept, værdighed, respekt og ærlighed. God jul.

Sponsoreret indhold