Skæbner

Blev levende begravet af sin forlovede – men slap fri

22. juli 2016 Anne Kristensen
Foto: YouTube
Stacey Gwilliam fra Swansea i Wales blev levende begravet af sin forlovede, men det lykkedes hende af slippe fri fra graven, så hun nu kan fortælle sin chokerende historie.

Det var en særdeles barsk historie, som den walisiske kvinde Stacey Gwilliam havde at fortælle i torsdagens udgave af det engelske tv-show “Good Morning Britain”.

Stacey Gwilliam blev i juli sidste år levende begravet af sin forlovede, Keith Hughes, ved en kyststrækning mellem Bracelet Bay og Langland Bay i Swansea.

Hørte baby græde: Fandt nyfødt levende begravet

Hendes forlovede havde forinden taget kvælertag på hende, indtil hun var dybt afkræftet, og han havde derefter overladt hende til at dø en langsom død alene i graven.

Brugte neglene som kløer

Heldigvis formåede den 34-årige Stacey at grave sig selv op igen i tide.

Der gik dog dyrebar tid, inden hun fandt ud af ikke at skubbe jorden hårdt opad, men derimod at bruge sine fingernegle som en slags kløer og på den måde langsomt bane vejen.

- Jeg kom op, og der var også smidt grene og små buske oven på jorden, fortalte Stacey Gwilliam til værterne Pierce Morgan og Susanna Reid.

Har stadig store mén 

Inden Stacey fik befriet sig selv, gennemgik hun dog et sandt helvede i graven.

- Jeg kunne høre mit hjerte slå, og jeg kunne høre lyden af havet i baggrunden. Det var, som om altid foregik i slowmotion. Alt, jeg kunne se, var tåger af grønt og brunt. Jeg kunne ikke trække vejret. Jeg kunne ikke bevæge mig. Det var, som om jeg var lammet, fortæller hun.

5-årig gravede sig op af sin egen grav

Da Stacey omsider nåede i sikkerhed ved en nærliggende golfklub, blev hun bragt til hospitalet, hvor hun tilbragte de næste 26 dage – heraf 14 i kunstigt koma.

Hun har den dag i dag stadig problemer med at spise og tale, og hun går ved hjælp af krykker.

Kan prøveløslades om 8 år

Da politiet arresterede Keith Hughes, var hans første ord: "I finder hende aldrig”.

Keith måtte dog chokeret konstatere, at dette ikke var korrekt, da politiet kunne fortælle ham, at Stacey var kommet op af graven og var i live.

Pige hørte sin egen begravelse

Keith Hughes fik en livstidsdom ved retten i Swansea i december, men han kan søge om prøveløsladelse om bare 8 år.

Stacey blev levende begravet

Her kan du se hele interviewet med Stacey Gwilliam:

Sponsoreret indhold