Brev til Mimi: Jeg føler mig fattig sammen med mine rige venner

En læser bryder sig ikke om, at hendes venner altid giver dyre gaver og serverer fine middage, som hun slet ikke kan gengælde. Hun føler sig fattig og nærig. Læs Mimis råd her ...

Kære Mimi
Gennem mange år har min mand og jeg haft et vennepar, som vi rigtig godt kan lide. De er temmelig velhavende og har meget mere luksuriøse vaner end os, og det er i bund og grund fint med mig.

Dyre gaver

Problemet er, at de altid har meget dyre værtindegaver med til os, når vi ses. De giver os også julegaver hvert år, selv om vi ikke har nogen aftale om det. Når vi er ude at spise med dem, er det på meget dyre restauranter, og når vi spiser hjemme hos dem, serverer de fine retter og dyre vine.
Jeg har nogle gange nævnt, at de ikke behøver at bruge så mange penge på os, men det ignorerer de fuldstændig. Jeg føler mig nærmest både fattig og nærig, når jeg sammenligner mig med dem. Det tror jeg dog ikke, jeg er, men det er træls, at der er så stor forskel på os på det punkt.
Mvh. En læser

LÆS OGSÅ: Jeg er misundelig på min rige familie

Nyd venskabet

Kære Læser
Jeg har kun ét råd til dig: Spring op og fald ned på, at der er forskel på, hvad I og jeres venner har råd til. Venskab har ikke noget at gøre med, hvem der kan ofre flest penge på samværet. Jeres venner har sikkert for længst fundet ud af, at I ikke har de samme muligheder økonomisk, men de nyder jeres venskab og vil gerne glæde jer med god mad og gaver.
Du er hverken fattig eller nærig, fordi vennerne har mere.
Kærligt talt Mimi