Brev til Mimi: Vores svigersøn er alt for dominerende

Mormoren er bekymret for sin datter og børnebørn, fordi den nye svigersøn virker meget kontrollerende. Datteren er blevet tynd og med mørke rande under øjnene, mens børnebørnene virker triste. Hvad skal mormoren gøre?

Kære Mimi

Jeg er mor til to voksne børn. Vores datter blev gift for 10 år siden, og de fik to børn, inden de blev skilt. Hendes mand drak for meget. Derefter boede vores datter alene med børnene, indtil hun for to år siden mødte en mand via en datingside. De flyttede hurtigt sammen og blev gift, og vi var alle glade på deres vegne. Han havde orden i økonomien, et godt job og var praktisk anlagt. Han har været utrolig hjælpsom, og da min mand og jeg ikke er praktisk anlagte, har vi haft stor glæde af hans hjælp. Det var også godt for vores to børnebørn at få en ny mand i hjemmet. De ser kun deres far en gang om måneden.

Efterhånden virker det dog, som om vores nye svigersøn er alt for dominerende. Der er ingen tvivl om, at det er ham, der bestemmer i deres hjem. På grund af corona har vi set mindre til hinanden i det forløbne år, og da vi sidst mødtes, blev jeg helt chokeret. Min datter var blevet tynd og havde mørke rande under øjnene, og hun virkede slet ikke glad. Det samme gjaldt børnene, der var triste og forknytte.

Vores svigersøn rettede hele tiden på dem. De skulle sidde ordentligt på stolen, spise pænt og ikke tale med mad i munden. Jeg prøvede at få talt med min datter i enrum og fik spurgt hende, om hun havde det godt. Hun sagde, at alt var i orden, men det er, som om der er sket et eller andet.Jeg har efterfølgende ringet og foreslået, at vi mødes, men hun snakker udenom. Jeg er nervøs og ved ikke, hvad jeg skal stille op. Min mand lagde også mærke til det og føler sig lige så magtesløs. Hvad kan vi gøre?

Hilsen Mormor

LÆS OGSÅ: Min kæreste er hemmelighedsfuld

Dårlig stemning eller fjendskab

Søde Mormor

Det lyder bestemt ikke rart. Du kan ikke blande dig i din datters ægteskab, og hvis du alligevel forsøger, kan det give dårlig stemning eller direkte fjendskab. Derfor skal du gå en anden vej. Du er ikke kun mor, men også mormor, og du har et betydeligt ansvar over for dine dejlige børnebørn. Ja, alle voksne har ansvar for børn, der har problemer, men som mormor kan du netop gøre noget.

Begynd med at foreslå en udflugt med børnene. Alene med dem kan du måske bedre fornemme, hvad der foregår, og du og din mand får i hvert fald givet dem en god dag.Hvis det ikke kan arrangeres, må du tale med din datter. Ikke om hende og hendes mand, men om børnene. Hvordan går det dem? I skolen? I fritiden? Du kan sige, at du har savnet dem i denne coronatid og gerne vil tættere på dem igen.Er det intet af dette, der giver en opklaring, må du kontakte skolen eller børnehaven. Har pædagogerne eller klasselæreren lagt mærke til noget? Trives børnene?Det er mange forslag, og der er flere veje at gå. Men lov mig, at du agerer. Det er din datter øjensynlig ikke i stand til lige nu.

Kærligt talt Mimi