Bubber møder unge kristne: På festival med Gud og gummisko

Kan man bede Gud om 1000 kroner? Og skal man virkelig vente med sex, når man er 23 år? Bubber har været på festival med 4000 unge, som sender ligeså mange sms’er som alle andre. Men de sender også beskeder op til Gud hver eneste dag i deres bønner. Bubber har mødt en flok danske unge, som er enige om, at kærestepar højest må kysse, og at himlen venter

Bubber har været til Å-festival i Sdr. Felding sammen med omkring 4000 unge. Umiddelbart ligner det en helt almindelig festival, hvor unge kommer for at høre musik og for at være en del af et fællesskab morgen, middag og aften i fire dage. Sådan er det egentligt også her. Men den her festival er også helt anderledes.

Her er der ingen alkohol. Ikke så meget som en dåseøl. Der er heller ikke brug for kondomer nede på luftmadrasserne, for her tror man ikke på sex før ægteskabet.

Lever ikke op til fordommene

Å-festivalen er landets største kristne festival, og da Bubber ankommer har han sine fordomme. Vil han møde en gruppe unge, som begrænser sig selv hele tiden, og som konstant vil prædike og pådutte andre deres meninger?

Han bliver nu ikke påduttet noget som helst, da han går rundt på pladsen, hvor der dufter af varmt toastbrød og smeltet os fra mange af teltene og campingvognene. Toastmaskinerne er en fast del af livet på Å-festivallen, præcis ligesom biblen, lovsangen og bønnen.

Et særligt sammenhold

Der er også noget andet, som er ligeså tydeligt som lugten af varm toast. Sammenholdet. Der er et meget hjerteligt fællesskab, som man ikke støder på hver dag.

Som en 18-årig fyr fra Amager siger om sit første møde med det kristne fællesskab for et par år siden:

- For første gang i mit liv, følte jeg mig hjemme.

Store ord fra en teenager. Men på Å-festivallen er de ikke bange for hverken store ord eller store spørgsmål om meningen med livet.

Læs hele reportagen i denne uges Ude og Hjemme