Skæbner

Camilla kæmpede sig ud af kørestolen og lærte at gå igen

12. april 2016 Tekst og foto: Tina Løkke
En sportsskade og en fejloperation gav Camilla så mange smerter, at hun reelt blev invalid. Den 25-årige pige tilbragte teenageårene i kørestol. Men Camilla har vist, hvor langt man kan komme med fighter-vilje.

En ganske almindelig dagligdags ting som en tur under bruseren kan medføre voldsomme smerter for Camilla. En let berøring kan føles som at skolde sig på kogende vand.

25-årige Camilla Thygesen fra Allerød har på den hårde måde lært at leve med CRPS (Complex regional pain syndrome). En vanvittigt smertefuld tilstand, som i årevis har invalideret hende, men som hun takket være intens træning kan både leve og arbejde med.

LÆS OGSÅ: Far til fire kæmper for sit liv

Tidligere fyldte sport på højt niveau meget i Camillas liv. Men i november 2004 forstuvede hun knæ og ankel under en turnering i badminton, og hvad der umiddelbart lignede en bagatel skulle vise sig alt andet.

Læs i Ude og Hjemme nr. 15, der er på gaden onsdag den 13. april, hvordan den aktive sportspige endte i en kørestol – og hvordan hun kæmpede sig på benene og lærte at gå igen.

LÆS OGSÅ: Pjerrot om sit livs sorg: Jeg elsker hende stadig

Det var en stor omvæltning for Camilla, da hun pludselig havnede i kørestol. Hun gik fra at være en aktiv sportspige, og blev fra den ene dag til den anden tvunget til at droppe sin badminton på højt niveau.

Sponsoreret indhold